Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

I sjokk etter Seinfeld-nei

Jerry Seinfeld sendte sjokkbølger gjennom det amerikanske tv-selskapet NBC da han kunngjorde at han vil avslutte den populære tv-serien «Seinfeld» etter denne sesongen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Seinfelds» enorme poularitet har gjort NBC til den ledende tv-stasjonen i USA i 90-årene. I 1997 vil overskuddet komme opp i nærmere sju milliarder kroner.

Mens leken er god

NBC' ledelse har fortgjeves prøvd å overtale Jerry Seinfeld til å fortsette serien, og har tilbudt 35 millioner for hver episode. I dag mottar Jerry Seinfeld over sju millioner kroner for hver episode og produserer 22 halvtimesshow per år. Bare i år har Jerry tjent 154 millioner kroner.

- Jeg vil slutte mens leken er god. Jeg vil avslutte showet med verdighet, mens vi fortsatt er på høyden, sa Jerry Steinfeld til New York Times i går. Han vil gå tilbake til sine røtter som stand-up-komiker.

Færre seere

«Seinfeld» har vært produsert i ni år, og er fortsatt det mest populære showet til NBC etter sykehusserien «ER». Serien er solgt til hele verden. TV2 har vist serien i flere år og har en stor og entusiastisk tilhengerskare. Serien avrundes til våren med en spesiell avslutningsepisode.

For ett år siden hadde serien en lengre pause, da både Jerry Seinfeld og hans kolleger krevde lønnsøkning. Det resulterte i fordoblinger av lønnen til både Jerry, Jason «George» Alexander, Julia «Elaine» Louis-Dreyfus og Michael «Kramer» Richards.

Da serien endelig var tilbake på skjermen har den av flere blitt kritisert for å ha mistet litt av snerten, samtidig som seeroppslutningen har gått tilbake i USA.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!