I «Skate 3» får du alt på et brett

Det er fortsatt moro med virtuell skating.

|||Det er en grense for hvor mange nye ting man kan finne på når en oppfølger til et skatespill skal lages.

Tony Hawk-leiren forsøkte seg for eksempel med en fysisk variant, der du spilte ved å fysisk stå på et skateboard uten hjul - men dette fungerte så dårlig i praksis at spillet ennå ikke er blitt sluppet i Norge.

Når EA i løpet av få år nå slipper sitt tredje «Skate»-spill, er innovasjonene heldigvis ikke av det ødeleggende slaget. I stedet har de pusset på de allerede tilfredsstillende virtuelle skateopplevelsene fra de forrige spillene, uten altfor drøye krumspring.

Serien fokuserer på den type skating som det faktisk er mulig å få til i virkeligheten - og slik er det også i spill nummer tre.

Ikke mye er gjort med hvordan du foretar triks og manøvre, det er lagt til noen småtriks og fikset litt på fysikkmotoren - ellers er alt vet det vante, heldigvis.

Det å bevege seg til fots, derimot, er blitt en langt mer ålreit opplevelse. Praktisk er det også, siden du i «Skate 3» stadig oftere kommer til å flytte rundt på gjenstander for å sette opp best mulig skatespots.

I tillegg til at du nå har en helt ny by å boltre deg i - oppgradering nok for mange, kanskje - vil kreative sjeler også kunne hente mer ut av «Skate 3» enn i tidligere spill.

Ikke bare kan du få det til å «regne» triksevennlige gjenstander fra oven hvor som helst i byen, men du kan også lage dine egne skateparker som kan deles over nettet.

1

Dette betyr selvfølgelig også at du kan laste ned andres brett, skulle du bli lei av standardinnholdet i spillet.

Du bør i utgangspunktet være interessert i skating for å fullt ut kunne sette pris på «Skate 3», så tett som spillet legger seg opp mot sporten, kulturen og levesettet.

Hele målet i spillet - bortsett fra å ha det moro, selvsagt - er å bygge opp et eget skateboardmerke som selger flest mulig brett.

For å oppnå dette må du gjennomføre en rekke fotoseanser, filminnspillinger, og andre stunts som kan øke oppmerksomheten rundt merket ditt.

Spillet glemmer heller ikke at skating i utgangspunktet er en sosial greie, og lar denne delen av kulturen komme til utløp via en rekke lett tilgjengelige onlinefunksjoner.

Når du ikke spiller med vennene dine over nettet, kan du også lett importere spillerne deres inn i ditt eget spill - så føles det i hvert fall som dere opplever noe sammen.

Den ekstreme modusen «Hall of Meat», der skateren din blir skadet på det mest brutale vis (ikke ulikt kræsjmodusen i «Burnout»-spillene), er et morsomt avbrekk innimellom.

Men det er den realistiske og dypt tilfredsstillende skateopplevelsen som gjør «Skate 3» til en verdig oppfølger i serien.

I «Skate 3» får du alt på et brett