«I skisporet skal vi slå svenskene. I tv-drama skal vi hamle opp med danskene»

Anniken Huitfeldt vil doble satsningen på norsk tv-drama.

MINISTERFAVORITT: Atle Antonsen spilte samlivsterapeuten Dag, som fikk gode seertall på Tv2 - og som er er en av Anniken Huitfeldts favoritter. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MINISTERFAVORITT: Atle Antonsen spilte samlivsterapeuten Dag, som fikk gode seertall på Tv2 - og som er er en av Anniken Huitfeldts favoritter. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kulturministeren vil nå skifte fokus fra film til tv-drama.

- Vi trenger ikke flere spillefilmer. Vi har nådd målet om 25 norske filmpremierer i året, og det er veldig bra. Nå vil vi styrke det norske tv-dramaet, sier Anniken Huitfeldt til Dagbladet.

Fra 2006 - 2009 var de årlige overføringene 15,5 millioner kroner. Huitfeldt vil doble summen fram mot 2014, til 31 millioner kroner. Pengene skal gå gjennom Norsk filminstitutt, og er friske midler - slik at det ikke går på bekostning av eksisterende støtteordninger.

- Økt økonomisk satsning er avgjørende for at vi skal få til god kvalitet, sier Huitfeldt.

Myket opp reklamereglene Tv-drama har de siste årene fått økt gjennomslag, spesielt som følge av amerikanske suksesser som «The Wire», «Sopranos» og «Mad Men». Kulturministeren mener ambisjonen bør være å bli like gode som danskene - som sist markerte seg med snakkisen «Borgen».

- I skisporet skal vi slå svenskene, og i tv-drama skal vi hamle opp med danskene, sier Huitfeldt

I fjor høst ble også reklamereglene myket opp slik at det er lov å avbryte dramasendinger som er kortere enn 45 minutter. I tillegg har ministeren gått inn for å tillate produktplassering i norsk film og tv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer