DET NYE OSLO: Barcode-rekka og det den står for spiller en sterk rolle i oppklaringen av mysteriene i Terje Bjørangers nye roman, som føyer seg inn i en hardkokt politiromantradisjon. «Det vekslende lyset ute fra fjorden ble reflektert i de speilblanke fasadene i Barcode,» står det i boka. Men hva betyr egentlig ordet?
 Foto: Stein Bjørge, NTB Scanpix<div><br></div>
DET NYE OSLO: Barcode-rekka og det den står for spiller en sterk rolle i oppklaringen av mysteriene i Terje Bjørangers nye roman, som føyer seg inn i en hardkokt politiromantradisjon. «Det vekslende lyset ute fra fjorden ble reflektert i de speilblanke fasadene i Barcode,» står det i boka. Men hva betyr egentlig ordet? Foto: Stein Bjørge, NTB Scanpix

Vis mer

I skyggen av Barcode vokser en mørk underverden fram i Oslo

Terje Bjøranger har skrevet en solid politikrim.

«Norsk politi er altfor lite opptatt av motiv,» sier en av hovedpersonene i Terje Bjørangers nye roman, «Barcode», en mann med erfaring fra FBI. Han fortsetter: «All respekt for harde fakta og krimteknikk, men jeg må innrømme at jeg har sans for de gamle FBI-profilerne. I USA tenkes det mye mer på motiv. Profilering, psykologi.»

For alt det er verdt, peker denne formuleringen direkte inn i Bjørangers romanverden. Forbrytelsene i denne boka utføres ikke av seriemordere eller mentalt forkvaklede mennesker. I denne boka er folk kriminelle fordi det lønner seg.

Mørk underverden

Motivet er med andre ord grådighet. Tittelen på boka, Barcode, peker naturligvis direkte på den nyrike oljenasjonen. I skyggen av det legale, lukrative og speilglinsende forretningslivet, vokser en mørk underverden fram, der organisert kriminalitet av etableres med stadig sterkere forgreininger til internasjonale, kriminelle nettverk.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn