DET NYE OSLO: Barcode-rekka og det den står for spiller en sterk rolle i oppklaringen av mysteriene i Terje Bjørangers nye roman, som føyer seg inn i en hardkokt politiromantradisjon. «Det vekslende lyset ute fra fjorden ble reflektert i de speilblanke fasadene i Barcode,» står det i boka. Men hva betyr egentlig ordet?
 Foto: Stein Bjørge, NTB Scanpix<div><br></div>
DET NYE OSLO: Barcode-rekka og det den står for spiller en sterk rolle i oppklaringen av mysteriene i Terje Bjørangers nye roman, som føyer seg inn i en hardkokt politiromantradisjon. «Det vekslende lyset ute fra fjorden ble reflektert i de speilblanke fasadene i Barcode,» står det i boka. Men hva betyr egentlig ordet? Foto: Stein Bjørge, NTB Scanpix

Vis mer

I skyggen av Barcode vokser en mørk underverden fram i Oslo

Terje Bjøranger har skrevet en solid politikrim.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

«Norsk politi er altfor lite opptatt av motiv,» sier en av hovedpersonene i Terje Bjørangers nye roman, «Barcode», en mann med erfaring fra FBI. Han fortsetter: «All respekt for harde fakta og krimteknikk, men jeg må innrømme at jeg har sans for de gamle FBI-profilerne. I USA tenkes det mye mer på motiv. Profilering, psykologi.»

For alt det er verdt, peker denne formuleringen direkte inn i Bjørangers romanverden. Forbrytelsene i denne boka utføres ikke av seriemordere eller mentalt forkvaklede mennesker. I denne boka er folk kriminelle fordi det lønner seg.

Mørk underverden

Motivet er med andre ord grådighet. Tittelen på boka, Barcode, peker naturligvis direkte på den nyrike oljenasjonen. I skyggen av det legale, lukrative og speilglinsende forretningslivet, vokser en mørk underverden fram, der organisert kriminalitet av etableres med stadig sterkere forgreininger til internasjonale, kriminelle nettverk.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn