I skyggen av bønda

Er kommuneøkonomi helt uinteressant?

MEDIER: Kommunevalg får stor oppmerksomhet. Kommuneøkonomi gjør det ikke. Liv Signe Navarsete er opptatt av begge deler. Her ved valgvaken etter kommunevalget i høst. Foto: Anita Arntzen/Dagbladet
MEDIER: Kommunevalg får stor oppmerksomhet. Kommuneøkonomi gjør det ikke. Liv Signe Navarsete er opptatt av begge deler. Her ved valgvaken etter kommunevalget i høst. Foto: Anita Arntzen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De fleste norske journalister leser NTBs meny for dagen før de holder sine morgenmøter. Der får de vite hva som skjer, og hva byrået selv akter å skrive om. I går var det listet opp bondeaksjoner og regjeringens reviderte nasjonalbudsjett. Begge deler er viktige begivenheter som får stor oppmerksomhet.

Det som åpenbart ikke er viktig er at Kommunaldepartementet legger fram sin proposisjon om kommuneøkonomien for neste år. I NTBs liste over hendinger den 15. mai 2012 heter det: «Kommuneproposisjonen for 2013 legges ut på internett kl. 10.45. Det er ikke pressekonferanse. For dem som ønsker kommentarer, ring pressetelefonen 22 24 25 00. NTB kommer med sak. »

Av dette forstår vi at saken er så viktig at NTB vil skrive en sak om den. Tross alt handler det om hvilke bevilgninger landets 429 kommuner kan regne med å få neste år. Denne proposisjonen, som alltid legges fram samme dag som revidert nasjonalbudsjett, er en institusjonalisert kjempelekkasje. Et halvt år før statsbudsjettet legges fram, lekker regjeringen selv den aller største posten på budsjettet, nemlig hva kommunene får å rutte med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer