I skyggen av en mørk historie

Sola skinner som aldri før.

HENRETTET 23.MAI: Den beryktede skotske sjørøveren Kaptein William Kidd.
HENRETTET 23.MAI: Den beryktede skotske sjørøveren Kaptein William Kidd. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Så eksploderte våren omsider. Glemt er alle kuldegrader, all vedfyring og ramling på is og hålke. Ingen varme ligner den som møter oss i mai, den som i hine, hårde dager fristet med utevær mens man satt inne og leste til eksamen. Hvorfor legges all skoleavslutning til våren? Hvor mange soldager har man gått glipp av mens man har sittet inne og pugget alt fra fransk grammatikk til logaritmer og gammalnorsk? Hvorfor foregår ikke slikt i november, når stemningen uansett er på bånn? Det må ha noe å gjøre med menneskenes iboende trang til å plage seg selv.

Men i dag er slike anstrengelser tross alt bare fjerne minner. Nå har man nådd et stadium da man kan det man kan. Det andre får heller være. Nå kan man sitte her i den svale skyggen av epletreet og nyte freden. Plenen er klippet. Fuglene kvitrer i vei. Søppelbilen har vært her. Bygningsarbeiderne som hviner i vei med kappsagen sin i nabohuset, har tatt lunsj. Takket være streikeviljen i NRK er ikke engang radioen på. Bare noen skjærer snatrer mens de bygger reir i et tre i nærheten, helt uten byggetillatelse. Verden hviler i ro.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer