I skyggen av Julia

LOS ANGELES (Dagbladet): Benjamin Bratt (37) lever i skyggen av Hollywoods mest populære kvinnelige skuespiller. I morgen kan han etter all sannsynlighet gratulere sin kjæreste Julia Roberts (33) med en Oscar-statuett for hennes tolkning av beintøffe Erin Brockovich. Dagbladet har møtt ham.

Benjamin Bratt er en lavmælt fyr og svært privat av seg. Han tenker før han sier noe.

- Jeg er som en grizzlybjørn, sier Bratt om journalistene som forsøker å komme inn på privatlivet hans.

37-åringen som er kjent fra tv-serien «Lov og orden i L.A.» er nå aktuell i en liten rolle i «Traffic» samt i en mer sentral rolle som FBI-agent sammen med Sandra Bullock i komedien «Miss Congeniality», som kommer på kino i Norge i mai.

Bratt gir inntrykk av at han er en klok, reflektert type. Mye av dette har han nok av sin mor, en sterk peruaner som har markert seg kraftig i kampen for indianernes rettigheter i USA. Alene oppdro hun fem unger.

Forelsket

På mange måter må det være litt stusslig for Bratt å møte pressen. Ingen er interessert i hans skuespillerkarriere, alle vil vite noe om Julia Roberts. Det sier han omtrent ingenting om. Han holder kortene tett til brystet.

- Vi forsøker vel alle å være sammen med de menneskene som gir oss noe, og som vi bryr oss om, sier Bratt.

Paret er tydelig forelsket og har gjort sladderbladenes stadige overskrifter om at forholdet er over, til skamme.

- Jeg hørte at jeg giftet meg for tre uker siden i Vegas, og at Erin Brockovich var min forlover, fortalte Julia Roberts til USA Today nylig. Hun kan derimot røpe at hun og Benjamin bærer vennskapsringer, og at de ikke har noen planer om å gifte seg.

Ikke gifteklar

- Vi har det bare fint, og ser ikke noe poeng med å gifte oss, sier Roberts som har en unik posisjon i Hollywood: Hun tjener 180 millioner på en film og er den første kvinnelige skuespilleren som har spilt inn over en milliard dollar i løpet av sin karriere. Nå er hun ute med «The Mexican» i USA, en svak film som går som det suser, mye grunnet dollargliset hennes, som USA aldri får nok av.

Mye penger og berømmelse er makt i Hollywood, og det gjør at Roberts har et favorittstempel foran Oscar-utdelingen natt til mandag norsk tid.

- Jeg trenger ikke å vinne Oscar-statuetten. Jeg har min egen gylne mann hjemme, sier Julia Roberts, som er svært forelsket i Benjamin, hennes kjæreste gjennom fire år.