I Sør-Korea synger selv soldatene vakkert

Luftforsvaret laget sin egen versjon av «Les Miserables» - og tar nettet med storm.

(Dagbladet): Storfilmen «Les Miserables» har toppet box office-listene i år, og gjort stor suksess verden over. Det har den tydeligvis gjort i Sør-Korea også, så stor suksess at den har inspirert landets luftforsvar til å utforske sine kunstneriske sider.

Det sørkoreanske luftforsvaret har nemlig sluppet videoen du kan se øverst i denne saken. Den er en egen tolkning av historien, med nye sangtekster skrevet på koreansk.

Og der originalen er kjent for å tvinge fram tårene til selv de tøffeste av oss, har sørkoreanerne også satset på en tårevåt historie i parodien.

Ikke helt «Gangnam Style» Dermed skiller den seg noe fra sørkoreanernes tidligere YouTube-hiter, der særlig gladpop-låta «Gangnam Style» har satt landet på nettkartet.

Ett av hovedelementene i Sør-Koreas nye musikksatsing er snø, ett element vi nordmenn iallfall kan kjenne oss godt igjen i. Det viktigste i det sørkoreanske luftforsvaret er i denne versjonen å rydde snø fra rullebanen.

I parodien følger vi vår helt, piloten Jean Valjean, som altså har fått samme navn som karakteren Hugh Jackman spiller i den nye filmversjonen av «Les Miserables».

Sørkoreanske Jean har sett seg lei av det kjedsommelige livet som soldat, der han må skuffe snø fra tidlig morgen til sen kveld. Begeret renner over når troppsjefen bare gir ham en pause på ti minutter til å møte kjæresten.

Gjør alt for kjærligheten Jean velger imidlertid å gjøre et opprør mot troppen han er en del av, og utfordrer selveste sjefen over snøskuffingen, noe som selvsagt får konsekvenser.

Alt dette gjør han for kjærligheten, til tross for at alle rundt ham ber ham glemme jenta og konsentrere seg om sitt eget liv.

Med god musikk, sangstemmer vi ikke akkurat tror er vanlige i luftforsvaret og ikke minst engelske tekster kan man lett la seg rive med av den sørkoreanske parodien.

I videoen bruker de musikken fra musikalens store nummere: «Look Down», «I Dreamed a Dream» og «Do You Hear the People Sing?».

Ville øke moralen - Vi laget videoen for å øke moralen til alle som har jobbet så hardt for å rydde snøen unna i løpet av denne uvanlig harde vinteren, sier major Cheon Myeong-nyeong, en av dem som sto bak prosjektet, ifølge South China Morning Post.

Avisa skriver at alle som deltok i prosjektet er i Luftforsvaret, med unntak av kvinnen som spiller Cosette.

I Sør-Korea må alle menn gjennom en to år lang millitærtjeneste. Landet er teknisk sett fortsatt i krig med Nord-Korea.

- Vi håper denne videoen kan bidra til å knuse bildet av millitæret som et kjedelig sted, og oppfordre unge til å gjennomføre verneplikten med glede, sier Cheon.

Men de høye herrer i luftforsvaret passer også på å minne om at dette er et kunstnerisk prosjekt.

- Den viser ikke hvordan livet i hæren egentlig er, heter det i advarslen.

Så langt har en halv million fått med seg historien om sørkoreanske Jean Valjeans kvaler. Det kan du også. Videoen finner du øverst i saken.