I spagat for minister'n

Aldri har det luktet så mye gymsal i regjeringens representasjonsbolig som i går. Kulturminister Ellen Horn vartet opp med turnmestere før middagen med Stortingets kulturkomité. Hun skal ikke ha det på seg at hun ikke er idrettsminister også.

Det klirret bare svakt i flere hundre år gamle lysekroner i Parkveien i Oslo i går kveld. Men det var en underlig drama som utspilte seg under de myke lys. Iscenesatt av kulturminister Ellen Horn. Hun inviterte Stortingets kulturkomité og sentrale medarbeidere til hyggelig bli-kjent-middag, og nøyde seg ikke med avokado med lodderogn, andebryst og hjemmelagd marsipanis.

Eksidrettskvinne

Landslagsturnerne Flemming Solberg, Tor Einar Refsnes, Sandra Linløkken og Lotte C. Berger med bøttevis med gullmedaljer fra store mesterskap i skapene minnet gjestene om at også idrett er kultur. Gymmatte for anledningen var Vidkun Quislings gamle teppe fra Gimle, uten at det satte en demper på sprangene.

- Jeg har jo fått visse hint da, fra idrettspresident Kjell O. Kran & co., at jeg måtte markere sterkere at jeg også er idrettsminister.

- Men det er visst noen som glemmer at jeg både har vært fekter, har en fortid fra bryteringen og at jeg kan slå stiften. Og på søndag var jeg på Ullevaal og så på Vålerenga- Tromsø, sier vestfoldingen Horn som innrømmer at hun er mest svak for Eik-Tønsberg.

Det gnisset begeistret i stramt tøy da firkløveret fra turnlandslaget gjorde sin inntreden i den ærverdige regjeringsboligen. Opprinnelig prøvde kulturministeren å booke høydehopperen Hanne Haugland. Hun var opptatt med trening i utlandet. Dessuten mente boligforpakterne det var å legge lista for høyt.

Nytt fjes

- Jeg ville vise gjestene at likheten mellom den ypperste menneskelige prestasjon i idretten tangerer kunsten. Og de som er uenig i det skal jeg krangle med etterpå, sa Horn etter oppvisningen.

26 mennesker var til bords under middagen i går. Deriblant også Horns nytilsatte politiske rådgiver. En student!

Aina Holst (25) ble i går ansatt som rådgiver. Hun studerer geografi ved Universitetet i Trondheim, og har bakgrunn blant annet som representant for Ap i Trondheim bystyre.

AVANSERT TAFFEL: Ellen Horn påstår å ha slått stiften på Teaterhøgskolen. I tillegg har hun også bedrevet fekting og bryting. Her ser hun på Tor Einar Refsnes fra Sandnes Turnforening. På Quislings teppe.