DEBATT

I stedet for å bli tatt på alvor, blir ungdommen latterliggjort

Streiken avslører regjeringen.

STOLT: Jeg ble stolt av ungdommene da jeg så at de ikke lot seg avspise med noen rundstykker i departementet og noen tomme ord fra Høyre, skriver Audun Lysbakken. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
STOLT: Jeg ble stolt av ungdommene da jeg så at de ikke lot seg avspise med noen rundstykker i departementet og noen tomme ord fra Høyre, skriver Audun Lysbakken. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

«Dere sier dere elsker barna deres over alt annet. Likevel stjeler dere fremtiden deres foran øynene på dem.»

Denne kraftsalven kom fra den svenske skoleeleven Greta Thunberg under klimatoppmøtet i Polen sist høst. Jenta satte i gang det som har blitt en verdensomspennende bevegelse, skolestreik for klimaet.

Denne fredagen streiker tusenvis av norske skoleelever for et klima som ikke er ødelagt. Thunberg og hennes generasjon krever nå at det tas ansvar. Det kravet er det blitt stadig vanskeligere for regjeringer verden over å ignorere. Vi har alle godt av å bli utfordret. Vi i SV vil ta utfordringen til ungdommen på alvor.

Det er tydelig at det vil regjeringen ikke. Streiken er nemlig svært ubehagelig for regjeringen. Den avslører deres tomme ord. Den viser frem at regjeringen svikter i et av de største oppgaver den har. Derfor er regjeringen mer opptatt av å stoppe klimaopprøret enn av å stoppe klimakrisen. Det er en skandale. Mens forskere og forfattere skriver kronikk om klimaopprør og viser at mange voksne støtter ungdommen, er regjeringens svar pinlig. De bruker fraværsgrensen til å stoppe ungdommene og langer ut mot de voksne klimaopprørerne med ville beskyldninger om at de er udemokratiske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer