GÅR SÅ DET GRINER: Vanligvis mediesky Jo Nesbø omfavnes av både norske og utenlandske lesere. Etter suksessen i utlandet har nok av grunner til å fylle champagne i glasset. Foto: Lars Eivind Bones /Dagbladet
GÅR SÅ DET GRINER: Vanligvis mediesky Jo Nesbø omfavnes av både norske og utenlandske lesere. Etter suksessen i utlandet har nok av grunner til å fylle champagne i glasset. Foto: Lars Eivind Bones /DagbladetVis mer

I Storbritannia selges det en Nesbø-bok hvert 27. sekund

Bare James Patterson selger mer i Storbritannia.

(Dagbladet): Med hele 716 588 eksemplarer solgt i 2001 er allerede populære Jo Nesbø den nest mestselgende forfatteren på de britiske øyene.

Dersom bokhandlene hadde vært åpne 24 timer i døgnet, tilsier det at det selges en Nesbø-bok hvert 27. sekund, viser nye målinger fra Nielsen Bookscan.

Slår Larsson Nesbø plasserer seg såvidt bak James Patterson på bestselgerlisten, men foran slår Stieg Larsson, som ligger på tredje plass.

Etter planen skal Nesbø besøke England neste uke for å promotere den britiske utgaven av «Hodejegerne», og pocket-utgaven av «Panserhjerte», som i engelsk oversettelse har fått navnet «The Leopard».

Ifølge Nesbøs agent Tor Jonasson har han til sammen solgt 9 millioner bøker utenlands.

Rekordstort i Norge Her hjemme i Norge har Nesbøs siste bok, «Gjenferd» foreløpig kommet ut i tre opplag, på totalt 180 000 bøker. I tillegg kommer bokklubbsalget på omkring 50 000 bøker.

Til sammenligning har hans forrige bok, «Panserhjerte», et foreløpig opplag på 174 000 innbundne bøker (ikke medregnet bokklubb og pocketsalg).

«Gjenferd»-salget er rekordstort, sier Mona Ek, informasjonsansvarlig i Aschehoug.

- Vi har aldri solgt så mange bøker på så kort tid før. Vi hadde store forventninger og visste alt i forkant av utgivelsen at interessen ville bli formidabel. Dette henger også sammen med at bøkene hans har solgt veldig bra i utlandet, sier hun.

Også hos Bokklubben har salget vært enestående.

- Jeg tror ikke noen tar ham igjen i år, når det gjelder sammenlagt boksalg. Han er så suveren, så høyt over alle andre, sier Marius Aronsen, redaktør i Bokklubben.