I topp form

Et utfordrende repertoar, en fantastisk stemme og et utseende som er irriterende bra for en mann på 56 år.

KONSERT: David Bowie gjorde det på ingen måte lett for seg i Oslo Spektrum i går kveld. Av 25 låter i løpet av en nesten to og en halv time lang konsert, kvalifiserer toppen seks-sju til en slags «oldies goldies»-status.

Fjorårets «Heathen»-album var overrepresentert på en slik måte at man måtte klø seg i hodet, dette er da vitterlig ikke noen hjørnestein i mannens katalog, og fem låter fra ferske «Reality» er kanskje oppskriftsmessig, men knapt noen gulloppskrift for en fet kveld i Oslo Spektrum.

Sjarmerende

Men det ble det altså. Fett og tidvis riktig fantastisk, med Bowie som sjarmerende og velkledd arbeidsleder for et sjeldent sympatisk flinkisband som dunket ut harde, høye og heftige versjoner av alt mulig rart; fra coverlåter med Pixies, Modern Lovers og Velvet Underground via obskure spor fra den høyst forglemmelige «Outside»-plata til «tida har stått stille»-versjoner av «Suffragette City» , «Let's Dance» og «Ashes To Ashes» .

Spesielt «Cactus» (Pixies-låta fra «Heathen») holdt lenge stand som konsertens høydepunkt, faktisk helt fram til Bowie backet ut og kjørte et bittelite greatest hits-sett mot slutten, punktert med en etterlengtet og originaltro «Ziggy Stardust» .

At Bowie enkelt kommer seg unna to og en halv time med relativt snålt låtutvalg, sier mye om mannens form akkurat nå.

Han har karisma herifra til Mars, og når han attpåtil synger som en gud (Jagger, Springsteen, Young, Dylan - bøy dere i støvet) og irriterende nok ser ut som om han er i begynnelsen av trettiåra, er det bare å gi seg ende over.

Med stil

Når spillegleden og utstrålingen er på et slikt nivå, kan han i prinsippet spille hva som helst, noe han da også gjorde - med stil. Hvilket jo egentlig betyr at David Bowie fortsatt er en av de fremste popkunstnerne som vandrer rundt på planeten vår i dag, selv om platene han lager ikke helt holder stand mot tidligere bragder.

MED STIL: David Bowie i Oslo Spektrum i går kveld, utfordrende, ungdommelig og i en slik form at han i prinsippet kunne spille hva som helst.