I trygge hender

«Solan & Ludvig - Jul i Flåklypa» er et hjemmestrikket ullskjerf av en film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Det finnes en følelse av kakaoaktig avslapning, av uro som siver ut av kroppen, i øyeblikket du skjønner at du står overfor noen som vet hva de driver med. Den tryggheten er det ikke alltid grunn til å ha i møte med sykkelreparatør og tusenkunstner Reodor Felgen, for ikke å snakke om i nærheten av fosterbarna/husdyrene Solan Gundersen og Ludvig. Men den melder seg et lite stykke uti «Solan & Ludvig - Jul i Flåklypa», et hjemmestrikket ullskjerf av en film.

Smeltet sammen Animasjonsstudioet Qvisten, manusforfatter Karsten Fullu og regissør Rasmus A. Sivertsen skjønner hva de leser og hva de lager, og klarer å smelte Kjell Aukrusts idiosynkratiske skikkelser, og setninger, sammen med en strømlinjeformet intrige som treffer et par godt utplasserte humper i veien før den tar oss, og den energiske trioen, hjem til jul.

Det store spørsmålet er om det blir snø til jul, noe som er blitt lovet om og om igjen i krigstyper på forsiden av Flåklypa Tidende av en stadig mer desperat redaktør Frimand Pløsen. Når fnuggene uteblir, forsøker Pløsen å få Felgen til å finne opp en snømakermaskin. Men både Felgen og naturen viser seg å være vanskelige å kommandere. Pressekritikken kommer i skarpe, lekne små jafs og frembrakte selvironisk humring hos journalistene på pressevisningen. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer