Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

I trygge spor

Hvis man venter på nye toner, en ny stil eller noe musikalsk utfordrende fra Bjørn Eidsvåg, så er ikke «Nåde» stedet å få ønsket oppfylt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Hvis man derimot er disponert for mannens evig dvelende livsvisdom i visepopformat, blir man som vanlig ikke skuffet. Eidsvåg er så til de grader til å stole på, så stabil i prestasjonene og en så pasjonert dyrker av sitt eget uttrykk at han ikke verken vil eller kan trå feil.Derfor faller også krav om fornyelse på sin egen kommersielle og demografiske urimelighet - hvem vil nå høre Eidsvåg i feedbacktungt Crazy Horse-modus eller på en eksperimentell Tom Waits-tripp? Kanskje 20 000 nordmenn, men ikke 200 000.

Skarpere

«Nåde» har en luftig og detaljert produksjon, noen lettbeinte latinske tilløp og en sterk sak i den dunkelt gitarplukkende, Ulf Lundell-aktige stemningskryperen «Evig hvile» . Marginalt skarpere kant enn sist, kanskje, men selv ikke en så god produsent som Jørn Christensen klarer annet enn å smålugge litt i det patenterte, trygge og noe temposvake Eidsvåg-soundet. Det gir en følelse av gjenbruk og hørt-det-før, men også av trofasthet og gjenkjennelsens trygghet.

Ny duett

Sammenliknet med superselgeren «Tålt», som ble båret fram til et rekordpublikum av Lisa Nilsson-duetten «Mysteriet deg», mangler «Nåde» en topp av samme dimensjon. Men den prøver helhjertet og hederlig i «Floden» - singleduetten med Elvira Nikolaisen. Unge Elvira fra Moi synger utsøkt på egen dialekt og blender fint med Eidsvågs kloke, faderlige vokal, og det er platas kanskje mest iørefallende låt.Så får heller denne anmelderen leve med drømmen om at Elvira introduserer sin duettpartner for storebror Emil Nikolaisen (Serena Maneesh) eller sin egen produsent Knut Schreiner (Turboneger, Euroboys), og at det materialiserer segi framtidige produsentoppdrag.