«Flaskepost fra Stillehavet»

I uvær med 10 meter høye bølger

«NRK-seilerne» håper å ankomme Norge i løpet av helga etter dramatiske og strabasiøse måneder.

SAMMEN IGJEN: Kaptein Thomas Lien på «Vaki Vaki» traff i sommer nevøen Jørgen Brevik i USA, og siden har de seilt sammen. Her ser vi besteningsmedlemmene i de to båtene «Ali Baba» og «Vaki Vaki», fra venstre: Erik Bommo, Julie Marie Skaanes, Jørgen Brevik, Maud Elisabeth Dedichen - og Susann Nordhagen, Thomas Lien, Ivi Lien og Jack Lien . Foto: Privat
SAMMEN IGJEN: Kaptein Thomas Lien på «Vaki Vaki» traff i sommer nevøen Jørgen Brevik i USA, og siden har de seilt sammen. Her ser vi besteningsmedlemmene i de to båtene «Ali Baba» og «Vaki Vaki», fra venstre: Erik Bommo, Julie Marie Skaanes, Jørgen Brevik, Maud Elisabeth Dedichen - og Susann Nordhagen, Thomas Lien, Ivi Lien og Jack Lien . Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For et år siden forlot familien Lien/Nordhagen, som vi ble kjent med i to sesonger med serien «Flaskepost fra Stillehavet», Norge med kurs mot Portugal og Karibia.

- Nå er vi snart hjemme etter en seilas som ble totalt annerledes enn hva vi hadde forestilt oss, sier kaptein Thomas Lien om bord i seilbåten «Vaki Vaki» til Dagbladet på telefon fra Skottland.

Corona og sykdom

Sammen med kona Susann Nordhagen og barna Ivi og Jack forlot filmregissør Lien gamlelandet for å oppleve nye eventyr og lage en ny sesong av «Flaskepost»-eventyret - men denne gangen fra Atlanterhavet.

- Etter at coronaen slo til, ble vi satt på mange prøvelser.

-Vi måtte avlyse, innstille og forandre på mange planer. Vi lå coronafast i to måneder i Den dominikanske republikk, forteller Lien.

Så ble kona syk, og måtte opereres i mageregionen grunnet en alvorlig betennelse.

Møtte «Ali Baba»

Der ble de også arrestert og stengt inne i en havn sammen med et knippe andre seilere fra hele verden, før de i juni fikk forlate øygruppen med stevn mot USA og Florida. I South Carolina møtte Lien-familien seilbåten «Ali Baba» og nevøen Jørgen Brevik med mannskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer