I vinter skal Christian Bale dele rødehavet

Bibelfeber i Hollywood. Se trailer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): Hollywood har forelsket seg i Bibelhistorier igjen.

Akkurat hvor det begynte igjen er litt usikkert, men History Channels første manusbaserte tv-serie — «The Bible», som slo kanalens seerrekorder da den gikk påska 2013 — var nok en medvirkende årsak. Tidligere i år floppet «Noah» til en viss grad — kanskje litt på grunn av dårlig kristen-PR på forhånd.

Nå er selveste Ridley Scott («Alien», «Blade Runner») på plass med den første traileren for «Exodus: Gods and Kings», hans ambisiøse Mosebok-fortelling.

Velkjent historie
Christian Bale («Dark Knight»-trilogien) spiller Moses som styrer opprøret mot sin bror, den egyptiske farao Ramses, spilt av Joel Edgerton («Great Gatsby»).

Historien er velkjent fra Bibelen, om flukten gjennom ørkenen for 600 000 av Israels folk, bort fra slaveri og landeplager.

Manuset er skrevet av Adam Cooper og Bill Collage («Accepted»), samt Steve Zaillan («Schindlers Liste»), og tegner seg til å bli en storslått fortelling. Ikke ulikt Scotts arbeid til vanlig.

I tillegg til det sentrale paret finner vi også Sigourney Weaver og Ben Kingsley som brødrenes foreldre, samt Aaron Paul («Breaking Bad»), John Torturro («O Brother, Where Art Thou?») og Hiam Abbass («München») i ulike biroller.

Bibelbølge «Noah» og «Exodus: Gods and Kings» er bare de første blant mange bibelfilmer de kommende årene.

Regissør Kevin Reynolds («Waterworld», «Hatfields & McCoys») skal lage en film om Jesu liv, mens det i fjor sirklet rykter om at Brad Pitt skulle spille Pontius Pilatus.

Det ryktes òg at Will Smith skulle regissere en slags vampyrfilm om brødreparet Kain og Abel, og kanskje spille hovedrollen(e).

I tillegg har Paul Verhoeven lyst til å lage en annen biografifilm om Jesus.

Scott knyttet seg også nylig til en film om den bibelske Kong David, men det er usikkert om han skal regissere selv. Det er uansett tydelig at bibelbølgen er et forsøk på å finne den nye superhelten — trenden har også nådd tv-skjermen.

«Exodus: Gods and Kings» får Norgespremiere den 19. desember.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer