I Waits' ånd

Tom Waits ville definitivt likt seg på Ricks.

BERGEN (Dagbladet): John Hammond (59) hadde neppe sett for seg en ny karriere som leder for et coverband, men så er det ikke et hvilket som helst coverband, heller. Fjorårsplata «Wicked Grin» med bare Tom Waits-låter, med Waits selv som produsent og gitarist, ble så vellykket at bluesens velkledde gentleman nå reiser rundt med materialet og to av musikerne fra plata - Stephen Hodges (trommer) og Augie Meyers (keyboard/trekkspill) - i tillegg til en bassist og gitarist. Tom Waits selv ble hjemme...

Hodges har spilt mye med Waits, og kjenner låtene ut og inn, mens Hammond gir dem sin touch med sin fantastiske stemme. Med unntak av aller siste låt, der han hentet fram sin National steel-gitar, spilte han elgitar.

Som gitarist er han nok hakket bedre akustisk, og det låter litt vel skranglete enkelte ganger. Men med en Hammond som koste seg og smilte fra øre til øre og låter som «Clap Hands» - med Meyers' magiske trekkspill og Hammonds knallsterke munnspill - og videre låter som «Murder In The Red Barn» , «Big Black Mariah» og ikke minst «16 Shells From A Thirty-Ought Six» , måtte det bli en fest.