<strong>ORIGINAL:</strong> Den britiske forfatteren Ian McEwan har skrevet en svært original gjendiktning av Shakespeares «Hamlet».
 Foto: NINA HANSEN
ORIGINAL: Den britiske forfatteren Ian McEwan har skrevet en svært original gjendiktning av Shakespeares «Hamlet». Foto: NINA HANSEN Vis mer

Anmeldelse Ian McEwan Nøtteskall

Ian McEwans nye roman har et ufødt foster i hovedrollen - og boka er blant hans aller beste

Hamlet sett fra livmoren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Her er jeg, altså, opp ned inne i en kvinne. Med armene tålmodig i kors venter, venter og undres jeg hvem jeg ligger inne i, hva som ligger foran meg.

Slik åpner briten Ian McEwans siste roman. Fortelleren er et åtte måneder gammelt foster. Noe jeg må innrømme ikke virket særlig litterært appetittvekkende, inntil jeg begynte på boka.

Mot alle odds utvikler denne knappe romanen seg til å bli McEwan på sitt aller beste. Drevet fram av et thrilleraktig plott, med det hjelpeløse fosteret som vitne.

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer