#Metoo

Ian McKellen om kvinnelige skuespillere på 60-tallet: - Hvis du gir meg jobb, kan du ha sex med meg

Den britiske skuespilleren mener noen blir feilaktig anklaget.

FLERE SIDER: Ian McKellen (78) mener noen blir feilaktig anklaget for seksuell trakassering. Foto: NTB Scanpix
FLERE SIDER: Ian McKellen (78) mener noen blir feilaktig anklaget for seksuell trakassering. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under en spørsmålsrunde på Oxford Union fikk skuespiller Ian McKellen (78) spørsmål fra publikum om han hadde noe å si om Weinstein-skandalen.

- Folk som utnytter den makten sin, det er helt forkastelig. Folk må bli pekt ut, og det kan være vanskelig for offeret å gjøre det, svarer McKellen.

Sex i bytte mot jobb

Etter det tok derimot talen en liten vri. McKellen fortalte at da han begynte karrieren sin tidlig på 60-tallet var det noen kvinner som søkte om jobb ved å markere bildene sine med en spesiell beskjed til regissørene.

- Regissøren jeg jobbet med på teateret, viste meg noen bilder han hadde mottatt av kvinner som ønsket seg jobb. De var skuespillere, og jeg tror det var disse initialene som var på bunnen av noen av bildene; D.R R. Director's Right Respected.

- Med andre ord, hvis du gir meg jobb, kan du få ha sex med meg. Det var helt vanlig fra folk som foreslo at de skulle være et offer. Galskap, sier McKellen.

Flere sider

Den britiske skuespilleren kjent for sine roller i «Ringenes Herre» og «X-Men», gjorde det riktignok også klart at han synes det er bra at folk står fram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer