#Metoo

Ian McKellen om kvinnelige skuespillere på 60-tallet: - Hvis du gir meg jobb, kan du ha sex med meg

Den britiske skuespilleren mener noen blir feilaktig anklaget.

FLERE SIDER: Ian McKellen (78) mener noen blir feilaktig anklaget for seksuell trakassering. Foto: NTB Scanpix
FLERE SIDER: Ian McKellen (78) mener noen blir feilaktig anklaget for seksuell trakassering. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under en spørsmålsrunde på Oxford Union fikk skuespiller Ian McKellen (78) spørsmål fra publikum om han hadde noe å si om Weinstein-skandalen.

- Folk som utnytter den makten sin, det er helt forkastelig. Folk må bli pekt ut, og det kan være vanskelig for offeret å gjøre det, svarer McKellen.

Sex i bytte mot jobb

Etter det tok derimot talen en liten vri. McKellen fortalte at da han begynte karrieren sin tidlig på 60-tallet var det noen kvinner som søkte om jobb ved å markere bildene sine med en spesiell beskjed til regissørene.

- Regissøren jeg jobbet med på teateret, viste meg noen bilder han hadde mottatt av kvinner som ønsket seg jobb. De var skuespillere, og jeg tror det var disse initialene som var på bunnen av noen av bildene; D.R R. Director's Right Respected.

- Med andre ord, hvis du gir meg jobb, kan du få ha sex med meg. Det var helt vanlig fra folk som foreslo at de skulle være et offer. Galskap, sier McKellen.

Flere sider

Den britiske skuespilleren kjent for sine roller i «Ringenes Herre» og «X-Men», gjorde det riktignok også klart at han synes det er bra at folk står fram.

- Jeg bare antar at ikke noe annet enn godt kan komme ut av disse åpenbaringene, sier han.

Likevel kan det tyde på at McKellen også mener at ikke alle anklagene som har kommet fram stemmer.

- Noen blir selvsagt feilaktig anklaget. Det er den siden av det også, sier McKellen.

- Forkastelig

Da tidligere skuespillerkollega Kevin Spacey avslørte at han var homofil som en respons på trakasseringsanklagene mot ham, kalte McKellen det for «forkastelig», skriver Huffington Post.

McKellen er åpent homofil, og har kjempet for homofiles rettigheter i mange år.

Kvinnen som stilte spørsmålet om en kommentar på Weinstein-skandalen, fortalte at hun er bifil og at det er første gang hun sier det offentlig. McKellen avsluttet svaret med å gratulere henne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer