Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ibsen-pris reddet teater

Det regnet penger da Liv Ullmann ringte.

PRISLYKKE:Liv Ullmann delte ut årets internasjonale Ibsen-pris til Ariane Mnochkine. Foto: Lise Åserud / Scanpix
PRISLYKKE:Liv Ullmann delte ut årets internasjonale Ibsen-pris til Ariane Mnochkine. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

||| Prispengene fra den internasjonale Ibsen-prisen reddet Ariane Mnochkines legendariske Theatre du Soleil i Paris.

- Vi som driver med kunst trenger anerkjennelse, men vi trenger også penger, sa en munter og ærlig prisvinner Ariane Mnochkine til det frammøtte pressekorpset da hun i dag ble tildelt den internasjonale Ibsen-prisen.

Prispengene er på 2,5 millioner kroner. Ibsen-prisen deles ut for andre gang i år, etter at det ble opprettet i forbindelse med statsbudsjettet i 2007.

Liv Ullmann ringte

Theatre du Soleil ble grunnlagt i 1964 av Mnochkine selv, og er verdenskjent for sine samfunnskritiske og kunstnerisk nyskapende oppsetninger.

Liv Ullmann er leder i komiteen, og var den som ringte Mnochkine og overbrakte nyheten.

- Det kom som en gave fra oven. Da hun ringte tenkte jeg mest på at jeg faktisk hørte stemmen til Liv Ullmann. Jeg begynte å se for meg henne i de mange filmene hun har vært med i, og klarte ikke helt å følge med på hva hun sa. Og dessuten hørte jeg pengene klinge da hun snakket, sa Mnochkine.

Ringte på bursdagen

Pengene kom på et tidspunkt der Theatre du Soleil var i økonomiske vanskeligheter.

- Med disse midlene får vi finansiert driften fram til åpningen av vårt neste stykke, sa Mnochkine.

Ullmanns begeistring over å få snakke med Mnochkine var like stor.

- Det var en stor ære å få ringe Mnochkine. Hun hadde til og med bursdag den dagen, og vi er like gamle. Hennes film, Molière, er en av de filmene Ingmar Bergman satte aller høyest.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling