Ibsenprisen til Jon Fosse

Hedres for sitt «unike forfatterskap».

PRISVINNER: Jon Fosse får 10. september Ibsenprisen. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
PRISVINNER: Jon Fosse får 10. september Ibsenprisen. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Mannen som kalles den nye Ibsen er årets mottaker av den internasjonale Ibsenprisen. Jon Fosse hedres for sin unike dramatikk, preget av poetiske dialoger og karakteristiske repetisjoner.

Prisen er på 2,5 millioner kroner og deles ut 10. september. Ibsenprisen ble etablert av regjeringen i 2007. Året etter ble den tildelt den engelske dramatikeren Peter Brook, mens franske Ariane Mnouchkine fikk den i fjor.

I år blir det altså for første gang en norsk prisvinner. Skuespilleren og regissøren Liv Ullmann overrekker prisen til Fosse 10. september. Det skjer under Ibsenfestivalen på Nationaltheatret i Oslo.

- Ibsenprisen tildeles Jon Fosse for hans unike dramatiske forfatterskap, som åpner scenens porter til de ordløse mysterier som følger mennesket fra fødselen til graven, heter det i juryens begrunnelse.

ProduktivJon Fosse regnes som en av den moderne dramatikkens store navn. 50-åringen, som er romanforfatter, poet og dramatiker, har skrevet over 30 skuespill. Det er også blitt rundt 40 bøker de siste 15 årene.

Hans stykker er blitt fremført i over 900 oppsetninger rundt om i verden. Verkene er oversatt til mer enn 40 språk. Mannen som kalles «den nye Ibsen», spilles mer enn noen annen europeisk samtidsdramatiker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer