«Ichi the Killer»

Kontroversielt gangsterepos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DVD: Foruten USA er det knapt noen verdensdel som produserer flere  kriminalfilmer enn Asia. I Japan, Korea og Hong Kong er  fenomenet gangstervelde skildret, analysert og dramatisert i  alt fra håpløst banale action-blodbad til sofistikerte  kunstfilmer.

Men filmene er ikke nødvendigvis mindre blodige  fordi om de er kunstnerisk høyverdige. Japanske yakuza-filmer,  altså fortellinger om organisert kriminalitet, har dype tradisjoner og har vært dyrket av mestere som Akira Kurosawa,  Kenji Fukasaku og «Beat» Takeshi Kitano.

Mest oppsikt de siste  åra har likevel Takashi Miike vakt, med filmer som «Dead or  Alive», «The City of Lost Souls», «Deadly Outlaw» og «Rainy  Dog». Han er for øvrig også ansvarlig for grøsserklassikere  som «Audition» og «One Missed Call».

Den kanskje mest kontroversielle av Takashi Miikes filmer er  gangstereposet «Ichi the Killer». En gangsterboss forsvinner  med en masse penger. Gjengmedlemmene forsøker å finne ham, med  den masochistiske Kakihara i spissen. De kommer snart på  sporet av en ultrasadistisk leiemorder, Ichi.

Det som følger er en halsbrekkende kamp mellom katt og mus. Takasi Miike har  uttalt at han er imot «pyntelige voldsfilmer». Han ønsker å  vise den på en «ærlig» og «ekstrem» måte. Det oppnår han i  denne filmen, som ikke er noe for folk med lav smerteterskel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer