Ida (8 ½) kan bli filmstjerne

I morgen kveld kan du se Ida Storehaug i NRK-dokumentaren «Århundrets siste sommer», og neste år debuterer hun som skuespiller på ordentlig.

- Det er litt kjedelig å være seg selv, det er mye morsommere å være noen andre, mener Ida (8½).

Ida får ikke sett seg selv på TV i morgen kveld. Hun er nemlig i Thailand for å spille inn film.
- Mamma skal være med. Jeg både gruer og gleder meg litt. Forrige uke var vi på Gardermoen og filmet i cockpiten fra klokka ti om kvelden til fem om morgenen, forklarer den ferske skuespilleren.

Thriller

Den foreløpige tittelen på Idas første film er «The Turbulent Zone», en psykologisk thriller signert den polske regissøren Piotrek Cholodzinski. Filmen skal sendes på NRK neste år.

- Jeg spiller Victoria, et barn som er ute og flyr helt alene. Så hender det noe på flyet, sier Ida hemmelighetsfullt.

- Likner Victoria på deg?

{ndash}Litt. Men hun er litt kulere enn meg. Litt mer gutteaktig. Hun er ganske gøy å spille, sier Ida.

Får skryt

I filmen spiller hun mot kjente skuespillere som Robert Skjærstad, Lasse Kolsrud og Ulf Friberg. Og regissøren er full av lovord om sitt unge funn.

- Victoria følger oss gjennom hele historien, så det er en ganske stor og viktig rolle. Vi hadde 60 barn på audition, og Ida var best. Hun er en dyktig skuespiller, og enkel å regissere, sier Cholodzinski.

«Århundrets siste sommer», som sendes på NRK1 i kveld, handler om Ida, Jasmina og Martin, tre vanlige norske unger som møtes på Hudøy feriekoloni.

- Jeg ville lage en dokumentar om barn for voksne. Målet var å finne ut om barn er veldig annerledes i dag enn da jeg vokste opp, sier Tina Davies.

Drama og komedie

- Hvorfor vil du bli skuespiller?

- Fordi jeg synes det er så gøy å spille. Men det er litt vanskelig å være sint. I filmen skulle jeg bli sint på en dame som drar et barn i armen.
Først skulle Ida bli forfatter. Men etter «Århundrets siste sommer» ble boka «Den fantastiske byen» lagt litt på hylla. For da skulle Ida bli statist.

- Mamma og pappa leste en annonse i avisa, så skrev vi et brev. Etterpå var jeg på audition fem ganger, sier Ida.

LITEN IDA: Ida Storehaug (8 1/2) spiller for tida inn film i Thailand.