Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ida Fladen: - Uansett hva man prøver å gjøre for å bekjempe kroppspress, vil folk reagere

Magasinet-forside har fått flere til å reagere. Nå kaster Fladen seg selv inn i debatten.

 MAGASINET:  Magasin-forsiden har fått flere til å reagere. Ida Fladen selv håper flere vil kjøpe avisa og lese saken om kroppspress. Foto: Agnete Brun.
MAGASINET: Magasin-forsiden har fått flere til å reagere. Ida Fladen selv håper flere vil kjøpe avisa og lese saken om kroppspress. Foto: Agnete Brun. Vis mer

(Dagbladet): Lørdagens forside av Dagbladet Magasinet viser TV-kjendis Ida Fladen ligge avkledd fra navlen og opp med ett speilegg på hvert bryst med påskriften «TVs Ida Fladen (30) er luta lei av kroppshysteriet».

Dette har fått flere til å reagere og både politikere og mediepersonligheter har kritisert forsida.

Nå kaster Fladen seg inn i debatten og kommenterer reaksjonene på sin egen Facebook-side. Til Dagbladet sier hun at uansett hva man gjør for å bekjempe presset, vil folk reagere.

Betent tema - Så bra at saken får så mye oppmerksomhet allerede før den er ute! Da er det forhåpentligvis mange som leser hele artikkelen på lørdag og får med seg det budskapet jeg ønsker å formidle, sier Fladen til Dagbladet. 

Hun fortsetter.

- Det at folk reagerer så sterkt på denne forsida uten å en gang ha lest saken, viser hvor betent dette temaet er. Uansett hva man prøver å gjøre for å bekjempe kroppspress, så vil folk reagere. Sånn er det bare.

Hun legger til at det for henne handler om å vise fram ulike typer kropper og ikke bare den såkalte «idealkroppen».

- Være glad i kroppen Fladen er i gang med å lage en svært personlig ny TV 2-serie som skal hete «Happy Go Lucky».

- I en av episodene ønsker jeg å sette søkelyset på kroppspresset i samfunnet, og jeg stiller i programmet opp på en sak med Magasinet for å snakke om disse tingene. Fokuset i saken handler om at man må lære seg å være glad i den kroppen man har - selv om den ikke er perfekt målt etter medienes vanlige modellstandard, sier Fladen.

- Ikke de mest representative Magasinredaktør i Dagbladet Karine Østtveit er glad for at saken engasjerer.

- Jeg synes det er herlig at folk engasjerer seg, og håper folk vil lese intervjuet med Ida og de andre jentene i Magasinet på lørdag. Og ikke minst se de fantastiske bildene, sier hun.

- Det er såre og viktige historier jentene forteller, samtidig har de både humor, varme og glimt i øyet. Og det håper jeg leserne vil sette pris på, sier Østtveit.

Fladen forteller at hun fikk god hjelp av tyngdekraften på forsidebildet, men at de litt mer ærlige bildene er inne i selve artikkelen.

- Jeg er enig i at dette bilde ikke er det mest representative for saken, men helt topp hvis det får flere til å faktisk gidde å åpne avisa. Dessuten synes jeg det er masse humor i å illustrere mitt budskap om at folk må bli flinkere til å slappe av og kose mer, ved å dekke til en naken kropp med fet mat. Bare vent til dere ser meg bade i en seng av potetgull på et av de andre bildene! sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media