Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Ida Gylff»

Av Eirik Andreas Vik.

Skaperens beskrivelse:

«Ida Gylff» er en stripeserie laget med utgangspunkt i den stadig voksende bloggetrenden vi ser i Norge, særlig blant unge jenter.

Begrepet «rosablogg» brukes titt og ofte, og alt dette fokuset på klær, sminke og generelt overfladiske verdier virket som et glimrende grunnlag for en serie om en overfladisk kjendisblogger og hennes eventyr. Slik ble Ida Gylff født, en figur ment å være en slags oppsummering av alle såkalte rosabloggere der ute.
Videre utviklingsmuligheter for serien: Stadig flere rollefigurer introduseres, som slektninger av hovedrollen, rivaler i bloggeverdenen osv. Jeg har allerede et lite univers i bakhodet.

Samtidig ønsker jeg rom for totalt absurde scenarioer og holder derfor settingen åpen for mye surrealisme, da det er et territorie jeg føler meg veldig komfortabel i.

Satser også på at serien blir jevnere og mer sikker i sin humor (?) og utførelse jo mer jeg lager, merker at jeg begynner å bli varmere i trøya på de punktene allerede, etter litt utprøving med blandede resultater til å begynne med, kanskje.
Bidraget jeg har sendt her slutter vel på en «cliffhanger» også, og historien om BlågKæmp, varhipstere og Bloggeland må avsluttes før man går videre med nye sekvenser, selvsagt, rakk dessverre bare ikke å lage flere striper før konkurransefristen gikk ut.
Les også de andre semifinalistene:

«Tiende sirkel»
Av Bård Lilleøien.

«Syntax Error»
Av Eirik Hitland Johannessen.

«TrendZ»
Av Bodil Revhaug.

«Paradis»
Av Einar Lunden.

«Bøllefrø»
Av Henry Bronken.

«Alpha-folka»

Av George Bough og Helsa Amadi.

«Gele»
Av Ida Eva Neverdahl.

• Les også forrige ukes seks semifinalister.

image: «Ida Gylff»