Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ida Maria: - Karrieren kom i veien for drikkinga mi

Flyttet til Los Angeles for døgnåpne spritbutikker.

Da Ida Maria Børli Sivertsen bestemte seg for å slutte å spille, var det for å kunne konsentrere seg om å drikke og dyrke sin alkoholisme.

Før hun sluttet, var hun døden nær.

Det forteller den nybakte mora til Fredrik Skavlan på NRK1 i kveld.

Sprit vs. suksess Hun har lenge vårt åpen om sitt alkoholmisbruk. Som gjest i kveldens utgave av Skavlan forteller hun at karrieren som artist kom i veien for drikkinga.

- Da så jeg det som at karrieren kom i veien for drikkinga.

- Det var slitsomt å måtte gå på scenen hver kveld. Måtte avbryte mi drikkerutine. Kan jeg bare stoppe å turnere nå, så jeg kunne dra hjem å drikke. Så dro jeg hjem og drakk i to-tre år, sier hun i tv-intervjuet.

Døgnåpne spritsjapper Så forteller hun at det å være hjemme i Norge å drikke, føltes som en begrensning. I Norge er alkoholsalget strengt regulert med hensyn til hvor man får kjøpt, til hvilke tider - og ikke minst hva man får kjøpe.

Derfor flyttet hun til Los Angeles.

- Der er det døgnåpne spitsjapper, det har vi jo ikke i Norge. Jeg vil ikke ha sånne hindringer i drikkinga mi. Det var irriterende at butikkene stengte. Man må vente, liksom, sier Ida Maria.

Hun forteller også om da hun ikke vil opptre mer, men bare ville drikke, at hun ikke husket hvor hun bodde - om det var i Norge eller i USA.

I fjor deltok hun i «Skal vi danse» på TV 2.

«SKAL VI DANSE»: Ida Maria og Glenn Jørgen Sandaker danser vals i «Skal vi danse» på TV2 i fjor.  Foto: Jacques Hvistendahl
«SKAL VI DANSE»: Ida Maria og Glenn Jørgen Sandaker danser vals i «Skal vi danse» på TV2 i fjor. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer