Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Ida Maria er med i «Rock Band 3»

Og du får spille med keyboard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Det neste «Rock Band 3» har fått en tung bør å bære, for flere bransjeeksperter og analytikere har allerede vendt musikkspillsjangeren tommelen ned — men gitt Harmonix sjansen til å overbevise med sitt neste Rock Band.

Dette er tross alt utviklerne som har ledet hele denne spillsjangeren fra starten av med de første Guitar Hero-spillene. Før det lagde de «Frequency» (2001) og «Amplitude» (2003) som var rytmiske puzzle-spill og en forløper til musikkspillene vi kjenner fra i dag. Til det tredje fullverdige spillet i Rock Band-serien kan vi forvente oss flere nyvinninger — pluss en jente fra Nesna.

Blant sangene som USA Today har lekket ut, finner vi nemlig Ida Marias «Oh My God» i selskap med band som Them Crooked Vultures, Phoenix, The White Stripes, Jane's Addiction, The Cure og The Doors.

Spillet vil inneholde over 80 låter når det lanseres i løpet av høsten.Se den foreløpige låtlisten til «Rock Band 3» her.

Nå med keyboard Spillsiden Giant Bomb har snust opp en video fra USA Today der utviklerne avslører detaljene fra det forestående Rock Band-spillet. Det blir også antydet i saken at det vil drysse mer informasjon rundt «Rock Band 3» i løpet av bare få timer fra offisielt hold.

Du trenger ikke bytte ut plastinstrumentene du allerede måtte ha liggende. Keyboardet er det eneste tilskuddet til spillet om du vil nyte «Rock Band 3» i all sin prakt og med full bandbesetning. Kotaku skriver at du i tillegg kan velge å oppgradere gitarene med to nye modeller som faktisk inkluderer strenger. Disse instrumentene er designet for å akkompagnere Pro-modusen.

- I «Rock Band 3» har vi gjort spillmekaniske forbedringer til instrumentene som folk allerede har, i tillegg har vi lagt til en Rock Band Pro-opplevelse, sier Sylvain Dubrofsky i Harmonix.

Du trenger ikke bytte ut plastinstrumentene du allerede måtte ha liggende. Keyboardet er det eneste tilskuddet til spillet om du vil nyte «Rock Band 3» i all sin prakt og med full bandbesetning.

Nye moduser I tillegg har Harmonix lyttet på tilbakemeldinger fra spillerne og introduserer nye moduser. En av disse er kalt Overshell. Her kan du og vennene dine droppe inn og ut av spillet om telefonen ringer eller naturen kaller.

Selskapet kan dermed på fleksibelt vis fortsette musiseringen. Overshell er bakt inn i alle spillets moduser, forteller Hamonix. Dette er en funksjon som «Guitar Hero 5» introduserte først i fjor høst.

De fleste hadde på forhånd trodd at «Rock Band 3» ville introdusere en rekke nye instrumenter. Etter at sønnen til George Harrison begynte å sladre om dette spillet og skrøt av at det ville gjøre gamere til ekte musikere, ble de mistankene forsterket.

Utvikleren sier i videointervjuet med USA Today at de rett og slett har for stor respekt overfor kunder som har handlet et utall plastinstrumenter og i tillegg investert i nedlastbare låter til at de vil tvinge folk til å oppgradere instrumentparken enda en gang.

Karrieremodusen i spillet vil bli fokusert rundt en lang reise med bandet ditt, der du i tillegg vil få mulighet til å utforme utseendet til din spillfigur på mer detaljert vis. Det er dessuten lagt vekt på å gi deg mange ulike former for belønninger underveis for å motivere deg til å bli en bedre musiker.

Ida Maria er med i «Rock Band 3»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer