Idealpappa'n

Han drikker, han spiser usunt, han er Homer Simpson - en idealpappa.

Det mener i hvert fall Dr. Kris Jozajtis som foreleser innen religion- og filmstudier ved Stirling University i Skottland. Jozajtis er selv firebarnsfar og ber lærere bruke Homer Simpson som en rollemodell.

- Han bryr seg ikke om hvordan han ser ut eller hva folk synes om ham. Han bryr seg simpelthen kun om familien sin og gjør så godt han kan, sier Jozajtis til The Mirror.

  • I en episode kommer sønnen Bart fortvilet hjem fra skolen og forteller at han ikke har dataspillene alle andre har.

- I steden for å føle skyld og kjøpe spillet, får Homer Bart til å le ved å klovne rundt. Ved å gjøre det gir han barna det de vil ha mer enn noe annet - tid og oppmerksomhet. Han får også vist at ikke materielle ting er viktigst i livet.

  • I en episode får ikke datteren Lisa den rollen i et skoleskuespill hun vil ha.

- Homer hjelper henne til å forstå at alle rollene er like viktige. Det er det livet dreier seg om, å få barn til å forstå at vi alle har en rolle i samfunnet. Uansett hvor liten den er, sier Jozajtis.

  • I en annen episode innrømmer Homer at han ikke er noe flink til å regne, han får da Lisa til å hjelpe ham med fotballtippingen.

- Lisa føle seg dermed verdsatt og nødvendig for faren.

Jozajtis sier at selv om Homer ofte kommer til kort, forsøker han alltid å gjøre det beste. Familien Simpson spiser middag sammen, og foreldrene bruker tid på barna Bart, Lisa og Maggie. Han spiller baseball med Bart og har en samtale med Lisa hvor hun blir oppfordret til fortsatt å spille saksofon.

- Vi kan alle lære mye av ham, sier Jozajtis.

SAMMEN: Homer Simpson får ros for å gjøre ting sammen med familien sin.
FAMILIEIDYLL: Tenk om alle familier hadde vært som The Simpsons...