- Identifiserer meg mer med Tony Soprano enn med statsministeren i «Forbrytelsen»

Statsminister Jens Stoltenberg om mafiabossen i «Sopranos». Sjekk Jens sine personlige favoritter.

KJENNER SEG IGJEN: Statsminister Jens Stoltenberg identifiserer seg mer med mafiabossen Tony Soprano i «The Sopranos» enn med statsministeren i «Forbrytelsen», som faktisk har brukt Stoltenberg som modell. Foto: Benjamin A. Ward
KJENNER SEG IGJEN: Statsminister Jens Stoltenberg identifiserer seg mer med mafiabossen Tony Soprano i «The Sopranos» enn med statsministeren i «Forbrytelsen», som faktisk har brukt Stoltenberg som modell. Foto: Benjamin A. Ward Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De siste månedene har hundretusener av nordmenn sittet benket foran tv-skjermene, og fulgt den danske serien «Forbrytelsens» tredje sesong på NRK.

Jens Stoltenberg har hatt grunn til å følge ekstra godt med på statsministeren i serien - han er nemlig skrevet med nettopp Stoltenberg som modell.

- Hva synes du om slutten?

- Jeg ble veldig skuffet over statsministeren i siste episode, forteller Stoltenberg til Dagbladet.

Når gåten endelig er løst og statsministeren vet hvem som er morderen, velger seriens statsminister å ikke fortelle det til politiet av makthensyn.

- Det han viste der var en alvorlig karakterbrist, sier Stoltenberg.

Foretrekker serier Statsministeren har ikke tid til å følge tv-kanalenes sendeskjema, men ser tv seint på kvelden, i opptak eller på DVD. Da ser han mange episoder om gangen.

- Jeg liker tv-serier. En film varer liksom i to timer, da rekker du jo knapt å bli kjent med karakterene, sier Stoltenberg.

Han har samtlige sesonger av serier som «Sopranos», «West Wing» og «Mad Men» på DVD, og har selvsagt også fått med seg «Borgen» — som tar utgangspunkt i den danske statsministerens virkelighet. Nå er det «Homeland» som gjelder, og altså «Forbrytelsen», hvis tredje sesong ble avsluttet på NRK forrige mandag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer