MASKERT: Slik blir Kamferdrops presentert for offentligheten. I går kunne Dagbladet avsløre artistens virkelige identitet. Foto: Erik Buraas / Styling: Juliette Aleksine Piiksi
MASKERT: Slik blir Kamferdrops presentert for offentligheten. I går kunne Dagbladet avsløre artistens virkelige identitet. Foto: Erik Buraas / Styling: Juliette Aleksine PiiksiVis mer

Identiteten avslørt: - Tror ikke det varer lenger enn over sommeren

Ny versjon av dansebandklassiker kaprer norske og svenske hitlister. Musikkekspert spår likevel kort liv for prosjektet Kamferdrops.

(Dagbladet): Den hittil ukjente norske artisten Kamferdrops har i disse dager en real sommerhit med Ole Ivars og Kikki Danielsson-coveren «Jag trodde änglarna fanns».

Kamferdrops kan slå seg på brystkassa med over 10 millioner avspillinger på kort tid hos strømmegiganten Spotify, og har slått an både i Norge og i Sverige.

I går kunne Dagbladet avsløre artistens virkelige identitet.

Det er Kristoffer Tømmerbakke fra Bærum, kjent fra blant annet hitduoen Erik og Kriss, som i all hovedsak står bak prosjektet Kamferdrops.

Med seg som maskert frontfigur har Tømmerbakke med seg den relativt ukjente norske sangeren Heidi Musum (24) fra Fetsund.

På bilder og i liveopptredener har hun vært ugjenkjennelig, enten dekket med parykk og solbriller eller med skimaske.

BAK MASKEN: Heidi Musum. Foto: Ten Music Group.
BAK MASKEN: Heidi Musum. Foto: Ten Music Group. Vis mer

Kort liv?

Kamferdrops har i flere intervjuer signalisert at det vil komme mer musikk fra deres kant.

Aftenpostens musikkanmelder Robert Hoftun Gjestad tror ikke at prosjektet vil få et langt liv, selv om «Jag trodde änglarna fanns» har blitt en monsterhit i Norge og Sverige.

Hos söta bror ligger låta i skrivende stund på fjerdeplass på den offisielle hitlista, over både Ed Sheeran og DJ Khaled. I Norge er den inne på VG-lista over Norges 40 mest populære låter.

- Slike påfunn eller fenomen varer sjelden mye lenger enn én låt. Her handler det om å treffe planken på første forsøk. Jeg tror ikke det varer lenger enn over sommeren. Når høsten kommer kan vi lukke igjen posen med kamferdrops, sier Gjestad til Dagbladet.

LAGET COVERVERSJON: Kristoffer Tømmerbakke fra Erik og Kriss. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
LAGET COVERVERSJON: Kristoffer Tømmerbakke fra Erik og Kriss. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Gjestad tror at Dagbladets avdekking av identiteten til Kamferdrops bare skaper mer interesse rundt prosjektet, men mener at låta i større grad enn det hemmelighetsfulle imaget er årsaken til suksessen de nå opplever.

- «Jag trodde änglarna fanns» er en av klassikerne i norsk dansebandmusikk. Originallåten er en veldig, veldig fin dansebandmelodi, og så er det noe fantastisk over budskapet i låten. Det er en følelse alle kan kjenne seg igjen i. Jeg tror Kamferdrops har gjort et smart valg ved å legge seg nært originallåten, konkluderer Gjestad.

MUSIKKANMELDER I AFTENPOSTEN: Robert Hoftun Gjestad. Foto: Aftenposten
MUSIKKANMELDER I AFTENPOSTEN: Robert Hoftun Gjestad. Foto: Aftenposten Vis mer

- Dansebandversjon av Kygo

Expressens musikkredaktør Anders Nunstedt tror det er flere årsaker til at Kamferdrops' «Jag trodde änglarna fanns»-cover har slått an i Sverige.

- Den er sommerlig og melodiøs. Som en dansebandversjon av Kygo, sier Nunstedt, og legger til:

- Dessuten elsker svenskene alt som er norsk akkurat nå, etter «Skam»-suksessen.

MUSIKKREDAKTØR I EXPRESSEN: Anders Nunstedt. Foto: Expressen
MUSIKKREDAKTØR I EXPRESSEN: Anders Nunstedt. Foto: Expressen Vis mer

Musikkredaktøren tror ikke hemmeligholdet rundt Kamferdrops' virkelige identitet har hatt noe å si for suksessen.

- Hadde det vært en kjent person som sto bak hadde det vært annerledes, mener Nunstedt.

Han tror heller ikke at svenskenes interesse for Kamferdrops vil avta nå som Dagbladet har avslørt hvem som står bak prosjektet.

- Det svenskene kommer til å feste seg ved, er at det var Kikki som sang originalen, sier Nunstedt.