Kamferdrops Jag trodde anglerna fanns

Identiteten avslørt: - Tror ikke det varer lenger enn over sommeren

Ny versjon av dansebandklassiker kaprer norske og svenske hitlister. Musikkekspert spår likevel kort liv for prosjektet Kamferdrops.

MASKERT: Slik blir Kamferdrops presentert for offentligheten. I går kunne Dagbladet avsløre artistens virkelige identitet. Foto: Erik Buraas / Styling: Juliette Aleksine Piiksi
MASKERT: Slik blir Kamferdrops presentert for offentligheten. I går kunne Dagbladet avsløre artistens virkelige identitet. Foto: Erik Buraas / Styling: Juliette Aleksine Piiksi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den hittil ukjente norske artisten Kamferdrops har i disse dager en real sommerhit med Ole Ivars og Kikki Danielsson-coveren «Jag trodde änglarna fanns».

Kamferdrops kan slå seg på brystkassa med over 10 millioner avspillinger på kort tid hos strømmegiganten Spotify, og har slått an både i Norge og i Sverige.

I går kunne Dagbladet avsløre artistens virkelige identitet.

Det er Kristoffer Tømmerbakke fra Bærum, kjent fra blant annet hitduoen Erik og Kriss, som i all hovedsak står bak prosjektet Kamferdrops.

Med seg som maskert frontfigur har Tømmerbakke med seg den relativt ukjente norske sangeren Heidi Musum (24) fra Fetsund.

På bilder og i liveopptredener har hun vært ugjenkjennelig, enten dekket med parykk og solbriller eller med skimaske.

Kort liv?

Kamferdrops har i flere intervjuer signalisert at det vil komme mer musikk fra deres kant.

Aftenpostens musikkanmelder Robert Hoftun Gjestad tror ikke at prosjektet vil få et langt liv, selv om «Jag trodde änglarna fanns» har blitt en monsterhit i Norge og Sverige.

Hos söta bror ligger låta i skrivende stund på fjerdeplass på den offisielle hitlista, over både Ed Sheeran og DJ Khaled. I Norge er den inne på VG-lista over Norges 40 mest populære låter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer