Idol-favoritt røyk ut

For Roald (24) og Anh (17) er Idol-drømmen over - for ni andre er kampen i gang. Hvem tror du blir Idol 2004?

Det virkelige alvoret er i gang for Idol-finalistene. Av de elleve som nervøst entret scenen for å synge en låt av sine egne idoler i går kveld, var det kun plass til ni videre. Og seerne bestemte at Roald Haarr og Anh Vu aldri blir Idol 2004.

Til manges store overraskelse var det Anh fra Sandnes som røyk ut. 17-åringen har tidligere sunget seg langt inn i dommernes hjerter, og var av mange holdt som en favoritt.

- Husk at dere var blant de 11 beste av over 7000 deltakere, trøstet programlederne.

- Jo... Jeg vil bare si «lykke til» til alle de ni som er igjen. Og så vil jeg si tusen takk til de som har stemt på meg, sa Anh før hun gikk ut i Idol-historien.

Fredagens dommere var nærmest uvanlig positive i tilbakemeldingene. Èn deltaker fikk for eksempel høre av Thomas Strzelecki at han har en raspende, herlig stemme, og at han liknet på trommisen i Muppet Show.

- Og det er et kompliment, understreket Strelezcki.

Ni igjen

Det er nå ni popstjerneaspiranter igjen i konkurransen. De neste ukene skal èn etter èn stemmes ut, inntil to finalister møtes til en avgjørende superfinale.

De ni håpefulle som fortsatt har finalesjanser er Maria Haukaas Storeng, Kjartan Salvesen, Trung Toan Tong, Sandra Lyng Haugen, Maren Flotve Birkeland, Øystein Grønnevik, Susanne B. Nordbøe, Margaret Berger og Håkon Njøten.

Kurt lever i øyeblikket popstjernelivet etter at han ble både Norges og hele verdens Idol. Spekulasjonene har derfor vært mange rundt årets finalister. Bookmakerne holder Maria Haukaas Storeng som favoritt, men andre har forhåndsdømt både Sandra Lyng Haugen og Margaret Berger - og nå utslåtte Anh - til et liv i popens sfærer.

Det gjenstår altså ennå å se. Den store finalen går av stabelen den 14. mai. Inntil da kan tv-seerne stemme ut akkurat den de vil.

UTE: Roald Harr nådde ikke fram til tv-seerne med A-ha-hiten «Stay On These Roads».
UTE: Anh Vu sang «Hero», men ble likevel stemt ut.