Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Idol»-finalistene synger sin første «hit»

Vi anmelder låt for låt.

TIL Å STOLE PÅ: Kan Jesper Jenset bli en norsk Justin Bieber? I kveld synger deltakerne sine egne låter. Foto: Stella
TIL Å STOLE PÅ: Kan Jesper Jenset bli en norsk Justin Bieber? I kveld synger deltakerne sine egne låter. Foto: Stella Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jesper Jenset «Call Me Yours»
Det beste med Jesper er at han er til å stole på. Selv om han ikke har det store særpreget og den største stemmen, så leverer han alltid innenfor sine evner. Han synger sjeldent surt og det ser bestandig ut som han koser seg maks. Låten er ikke helt det store, men den er formålstjenelig og funksjonell innenfor det lettbeinte, sukkersøte pop-formatet som Jesper ser ut til å trives i. Jakten på en norsk Justin Bieber er kanskje ved veis ende?

Ingvar Olsen «Another Tonight»
Ingvar balanserer alltid på en knivsegg mellom det briljante og det helt adekvate. I kveld er han ikke helt der oppe. Låten er fin i all sin retrovennlige varme, men det virker ikke som Ingvar er helt til stede. Han synger tidvis surt og vet ikke alltid helt hva han skal ta seg til. Sangen som ble sluppet før i dag var en fin påminnelse om hvor han kommer fra, med hint til både Chris Isaak, Roy Orbinson og Elvis. Men det kommer ikke like godt til overflaten i livetapning.

Jørn Trollebø Kvalheim «Collide»
Det er vanskelig å hamre løs på Jørn av den enkle grunn at han åpenbart har en enorm glede i det han gjør. Men det skygger ikke over det faktum at låten er såpass dårlig disponert at det trekker talentene til Jørn som energisk rocker med seg ned i søla. Om han får hjelp til å økse bort de loslitte klisjeene og gjerne våger å holde litt igjen innimellom, så kan det fort gå meget bedre for den håpefulle rockeren.

Chinook Lamers «Go Home»
Utvilsomt den beste av de fem låtene som fremføres i dag rent låtmessig. Studioinnspillingen har en fortryllende melodi som raskt griper om seg. Chinook trives åpenbart godt i et neddempet elektronikalandskap. Hun er ikke like stødig når hun skal avlevere den live foran publikum, det blir  noe surt i det øvre registeret. Chinook gikk videre på dommernes nåde forrige gang, kanskje det har lagt et ekstra press på henne denne gangen?

Anniken Høve «Take The Stage»
«Take The Stage» har et stort og virkningsfullt refreng. Bare så synd at låten ellers er så sterkt skjemmet av musikalske og tekstmessige klisjeer at det blir vanskelig å ta den helt på alvor. Dette er postordrerock så upersonlig at selv ikke Annikens heltemodige innsats kan redde den. Send henne i retning produsenten til Joe Bonamassa og Beth Hart, da kan det bli fart i sakene.

UFORLØST: Anikken har bra stemme, men trenger hjelp med låtene. Foto: Stella
UFORLØST: Anikken har bra stemme, men trenger hjelp med låtene. Foto: Stella Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!