«Idol»-fri Kurt

Ole Bull Teater i Bergen var «Idol»-fri sone i går kveld, til tross for at Kurt Nilsen sto på scenen. Kurten var tilbake sammen med kompisgjengen i bandet Fenrik Lane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Gårsdagens konsert ble raskt utsolgt, uten annen annonsering enn jungeltelegrafen.

Det skulle da også bare mangle, når byens store sønn er innom en snartur for å spille med vennene i bandet hvor det hele startet.

Det er første gang i Bergen på et år - hvis man ser bort fra en uannonsert jam på Garage for et par måneder siden. Kurt kom nesten rett fra lanseringskonsert i London til Bergen for å øve og spille, og allerede i dag tidlig reiser han tilbake til Skottland. Der venter en turné til 55 radiostasjoner fra Glasgow til Portsmouth - med Kurt og gitaren hans.

I studio

- Det blir ikke mye tid til øving med Fenrik Lane?

- Vi øver og kan låtene, så er det bare å få med Kurten et par ganger og så sitter det igjen, sier gitarist Knut Glesnes. Mens Kurt har vært opptatt med å pleie sin solokarriere, har de tre andre i bandet vært i studio for å jobbe med ei ny plate. Vokalen legges på seinere.

- Vi vil ha albumet liggende når ting begynner å skje, sier Glesnes. For Kurt er fast bestemt på at bandet skal fortsette, og det har ikke vært aktuelt for bandet å gjøre jobber uten Kurt.

- Jeg har alltid skilt de tingene. Det er veldig viktig for meg, sier Kurt.

- Ingen misunnelse i bandet?

- Overhodet ikke. Det som er fint er at han kommer hjem og vil være med - som den Kurten vi kjenner, sier Knut Glesnes.

Kurt supplerer beskjedent:

- Det er en ære for meg å spille med bandet, spesielt her i Bergen. Jeg ble så glad da jeg hørte at vi skulle spille under Ole Blues. Det blir en minnerik kveld, sa han da vi møtte de fire gutta under lydsjekken i går.

Beholdt jobbene

De er alle 25 år gamle og har kjent hverandre siden barndommen eller ungdommen. Bandet har holdt sammen siden 1997. Året etter kom singelen «Shoe» og i 2002 ep-en «Come Down Here». Men platekontrakt har de ikke.

- Vi har hatt tilbud, men vi venter til noen vil gi den ut fordi de har lyst, og ikke fordi de må, sier Kurt.

Han har av naturlige årsaker lagt sitt siste rør på lenge, men de andre gutta har holdt på jobbene som snekker, ingeniør og kokk. Dessuten har bandet en roadie som gjør mer nytte for seg enn å bære utstyr. Det var han som meldte på Kurt til «Idol».

Morten «Behn» Tangen svarer dette på hvorfor han gjorde det:

- Det var for å få publisitet rundt bandet. Og det har vi jo lykkes med, sier han tørt.

- Det er kommet mye bra ut av en liten søknad på nettet, supplerer Kurt - heltent foran siste natta med gjengen på lenge. Storbritannia venter, men bare på Kurt - i hvert fall foreløpig.

KURT MED SLADD: Det kan se ut som om Kurt Nilsen måtte sladdes for ikke å bli gjenkjent hjemme i Bergen i går, men han tok den av da han og den gamle gjengen i bandet Fenrik Lane seint i går kveld spilte for 700 og vel så det på Ole Bull Teater. F.v.: Christer Unneland, Kurt, Knut Glesnes og John Erik Soltvedt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer