«Idol»-hysteri i påskefjellet

De gjenværende «Idol»-finalistene ble tatt imot som ekte popstjerner da de opptrådte for 3000 påsketurister i går.

SKEIKAMPEN (Dagbladet): «I want some hot stuff, baby,» sang Maria i ruskeværet på Skeikampen, kledd i lue og ullsjal.

Selv om værgudene sviktet fjellfolket totalt i går, var det full jubel da artistene fra «Idol» gjorde sin første opptreden utenfor tv-studioet i Nydalen. De seks artistene som er igjen i konkurransen, sang tre låter hver fra scenen som var rigget opp i skianlegget for anledningen.

Kanonkult

- Det blir kanonkult å synge for så mange fans. Det er fint å få være med på å gi dem en opplevelse for livet, sa Kjartan da deltakerne møtte pressen før konserten.

Det er første gang «Idol»-finalistene synger uten å stå i fare for å bli stemt ut av konkurransen. Det syntes mange av dem var deilig.

- Det blir mye mer avslappet, og da blir det lettere å yte mer, sa Margaret rett før det braket løs.

Hysteri

Mange publikummere hadde laget plakater med navnet på sine favorittdeltakere. De yngste tok helt av og ropte navnene på idolene sine mens de veivet med armene.

Etter konserten tok artistene seg tid til å skrive hundrevis av autografer til elleville «Idol»-fans på påskeferie.

Da deltakerne skulle gå fra scenen og tilbake til hotellet, løp horder av fans etter dem for å sikre seg autografer og MMS-bilder. Artistene ble fulgt av åtte- ti sikkerhetsvakter som måtte geleide dem gjennom menneskemengden.

Hotellinngangen måtte stenges av for å hindre fansen i å storme inn.

Forfulgt i skibakken

Da Dagbladet møtte artistene etter lydprøven, var det en hutrende, men munter gjeng som fikk varmen i kroppen før det igjen bar ut i vinterkulda til deres første ordentlige konsert.

- Hadde det ikke vært så kaldt, hadde jeg tatt helt av på lydprøven, sier Susanne Nordbø.

Hun lener seg tilbake med sin etterlengtede cola, og virker like «laid-back» som alltid.

- Det gjør ikke noe om man synger falskt, alle andre popstjerner gjør jo det. Bare hør på Robbie Williams, sier hun og smiler bredt.

Kjartan har tatt av seg sokkene og masserer de frosne føttene sine. Han forteller at hele gjengen ble «forfulgt» av fans da de sto snowboard i skisenteret på lørdag.

- Vi får helt sinnssykt med oppmerksomhet. I går sto det masse unger og ventet på at vi skulle kjøre ned bakken. Da vi satte utfor, kom alle etter, og det var nesten så vi holdt på å meie ned noen av dem, sier Kjartan.

Margaret forteller at hun liker at folk kjenner henne igjen, men enkelte dager skulle hun ønske at hun kunne være litt mer for seg selv.

Savner Trung

Da Trung røk ut av konkurransen på fredag, vakte det sterke følelser hos både dommerne og deltakerne.

Det var flere som savnet gledessprederen fra Moss på lørdag.

- Klart det er trist. Det var vel Sandra og jeg som sto Trung nærmest. Men det skjer noe hele tida, så man får ikke så mye tid til å tenke på det, sier Kjartan.

- Jeg begynte å gråte da Trung røyk ut, men jeg følte meg litt utakknemlig etterpå. Jeg er jo så glad for alle som har stemt på meg. Kan ikke du være så snill å skrive det? spør Sandra og smiler sitt mest sjarmerende smil.

Pressefri

Etter konserten bar det hjem eller på ferie for deltakerne, som har fått ei velfortjent friuke.

- Nå kan jeg endelig slappe av, sier Margaret, som skal være hjemme i Trondheim i påskeferien.

- Jeg skal ta fullstendig pressefri i alle fall, legger Maria til.

Oppmerksomhet:«Idol»-deltakerne så ut til å like oppmerksomheten de fikk på Skeikampen både fra pressen og fansen. Sandra tok seg god tid til fansen.