«Idol»-Ingrid fikk drømmejobben

Ingrid Gjessing (26) hadde både utdanning og erfaring fra TV-jobbing. Likevel ble hun et øyeblikk helt satt ut da TV2 ringte og tilbød henne drømmejobben i «Idol».

- Hadde jo vært til intervju, men trodde ikke jeg var aktuell. Jeg ble helt satt ut da de ringte. Selvsagt ble jeg glad, men samtidig veldig overrasket - og ganske kvalm, egentlig. Det kom så brått hele greia, forteller Ingrid.

Sammen med Solveig Kloppen (32), har Ingrid Gjessing ledet de nye «Idol»-sendingene siden slutten av januar. Hver uke trekker TV2-programmet rundt 700000 seere.

- Jeg prøver ikke å tenke på seertallene. Det er helt absurd at jeg snakker til så mange mennesker, sier 26-åringen til Dagbladet.

Det aller viktigste med jobben, synes Gjessing, er at hun er på deltakernes lag. Særlig når de ryker ut trenger de litt ekstra trøst.

Trøst

- Vi snakker mye med dem etter sendingene. Ofte husker deltakerne bare det negative som dommerne har sagt om opptredenen deres. Da må vi minne dem på at dommerne også sa mye positivt. Den oppgaven tar vi dønn seriøst. Noen tror det er vanskelig å trøste, men jeg føler meg trygg når jeg gjør det. Tror det ville vært ille dersom vi var to ekstremt selvopptatte og pompøse typer som trodde alt handlet om oss, fastslår Ingrid Gjessing.

Dagbladet er til stede i studio under prøveopptakene en onsdag i februar. Mye skal øves inn og repeteres, før alt er klart til kveldens sending. Dagene er lange, ofte er programlederne på jobb i 12 timer.

- De første gangene var jeg litt nervøs. Det er også vanskelig ikke å bli dødelig selvskritisk. Men nå føler jeg at jeg har oversikten. Heldigvis blir jeg ikke stresset hvis noe går galt. sier «Idol»-Ingrid.

Det var egentlig skuespiller Ingrid Gjessing skulle bli. Hun forandret fort mening da hun flyttet til Liverpool for å begynne på skuespillerlinja ved LIPA, den såkalte Paul McCartney-skolen.

Sjenert

- Halvåret i England var ikke så mye å skryte av. Jeg elsket studiet, men var mye lei meg og ensom. Var så sjenert at jeg ikke klarte å bli kjent med folk. Og da var det i mine øyne ikke særlig vits. Man skal jo ikke dø innvendig for å få seg et yrke, sier hun til Dagbladet.

Det hjalp å komme tilbake til hjemlandet og studier på Høgskolen på Lillehammer. Ikke minst fordi hun møtte kjæresten sin der.

- Jeg søkte tre ganger før jeg kom inn på regilinja, og ble bevisst på hvorfor jeg ville studere TV. De fire årene på Lillehammer var helt topp. Utrolig koselig sted. Veldig ujålete, hyggelig og morsomt studentmiljø. Fikk mange venner som nå er blant mine nærmeste. Det var også der jeg virkelig fikk selvtillit, jeg fant min «greie» her i livet, forteller 26-åringen.

Så ble det TV2 og jakt på en ny superstjerne.

- Dette er en drømmejobb! Jeg kommer garantert til å fortsette å jobbe med TV, det er jo det jeg har utdannet meg til. Det er dette jeg liker, kan og har lyst til å bli bedre på, sier Gjessing.

TV2-programlederen er ikke sikker på om det er foran eller bak kamera hun helst vil være.

Ansvar

- Det er så mange ting jeg har lyst til. Jeg liker veldig godt å redigere og ha regi, så jeg får se. Foreløpig bare koser jeg meg med «Idol»-jobben, det er veldig lærerikt. Vi skriver bl.a. manus og lager sketsjer selv. Solveig og jeg har fått veldig mye ansvar og frie tøyler, og da er det ekstra gøy.

Hun ser ikke bort fra at hun kommer til å studere mer en gang i framtida. Men ikke på en god stund ennå.

- Føler jeg akkurat har kommet i gang med jobb-livet. Det er ikke umulig at jeg tusler rundt på Blindern når jeg er 60.... synes det er tøft når godt voksne snur om og begynner å studere igjen.

Når Idol-jobben går ut i august, kan hun tenke seg å jobbe med et «betraktelig mindre program», gjerne for barn eller unge.

- Drømmen er å lage et litt skrotete, alvorlig, morsomt, pussig og ujålete program, der vi kan gjøre det vi vil.

LÆRERIKT: Programlederjobben i «Idol» er lærerik for en som vil jobbe med film- og TV-produksjon. Å trøste og støtte deltakerne i sangkonkurransen er noe av det beste, synes Ingrid Gjessing.