«Idol junior» flopper - nå flyttes sendetiden

Har mistet over 100.000 seere.

SYNKENDE SEERTALL: Margaret Berger, Alejandro Fuentes, Aleksander With og Sandra Lyng er dommere i «Idol junior» på TV2. Programmet leverer skuffende seertall. Foto: TV2
SYNKENDE SEERTALL: Margaret Berger, Alejandro Fuentes, Aleksander With og Sandra Lyng er dommere i «Idol junior» på TV2. Programmet leverer skuffende seertall. Foto: TV2Vis mer

(Dagbladet): Kun 147.000 seere fikk med seg andre episode av TV2s nyvinning «Idol junior» onsdag kveld. Dermed har over 100.000 seere flyktet fra konseptet der barn opptil 15 år får bedømt sangtalentet av Idol-veteraner som Margaret Berger og Aleksander With.

Nå flytter TV2 programmets sendetid, opplyser programdirektør Jarle Nakken. Han fastholder at kanalen er «veldig fornøyd» med produktet.

- Når seertallene likevel er så lave må vi ta grep. Det er bare å innse at programmet ikke har truffet målgruppen der det har ligget midt i uka, og trolig litt for sent på kvelden, uttaler Nakken.

Vurderer ikke kansellering Dermed flyttes «Idol junior» fra onsdag klokken 20.00 til søndag klokken 19.00, og erstattes på onsdager av nye episoder av «Jaget» med Sturla Berg-Johansen.

Det gjenstår syv episoder av sangkonkurransen, også direktesendte finaler. Ifølge TV2 blir det ikke aktuelt å vurdere å avslutte programserien før tiden hvis seertallene fortsetter å synke.

- Vi gjør disse endringene nå, ellers går alt som normalt. Det er ikke noe i veien med innholdet, og vi tror den nye sendetiden er bedre egnet for målgruppen, sier kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl til Dagbladet.

Skapte debatt Barneversjonen av «Idol» skapte reaksjoner allerede før programmet nådde skjermen. Professor i barnepsykologi Willy-Tore Mørch var en av dem som stilte seg sterkt skeptisk til å bruke barn i talentkonkurranser.

18 år gamle Nora Jabri, kjent fra «Stjernekamp» og «Norske talenter», sa nylig til Dagbladet at foreldre må tenke seg om to ganger før de melder barna på musikkonkurranser (krever tilgang).

«Idol junior»-dommer Sandra Lyng bedyret før sendestart at konseptet var «mer en leirskole, hvor barna går gjennom en læringsprosess og har det gøy».

Mens «Idol junior» skuffer holder «Farmen» stand som et av kanalens lokomotiver, med rundt 775.000 seere og en markedsandel på nær 50 prosent på onsdagskvelden.