Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Idol-Kjartan gråt for ofrene

Kjartan Salvesen har felt tårer foran tv-apparatet i romjula. I går sang han med maksimal innlevelse for å samle penger til flomofrene i Asia.

dl

STAVANGER (Dagbladet): Idol-stjernen fikk synge de to første strofene på sangen «Nå e det tid», som ble spilt inn i Stavanger i går kveld. Kjartan innrømmer at han har felt tårer foran fjernsynet.

-  Selv en mann som meg, som aldri griner, får problemer når jeg sitter foran tv-en. Unger som blir trukket under vann - det er så hjerteskjærende at jeg kjenner det bare ved å snakke om det, sier Salvesen og blir våt i øyekroken.

Hans søster hadde ei venninne som var savnet de første dagene. Ventetida før livstegnet kom, var forferdelig. Nå er Salvesen rørt over engasjementet som fikk over 30 artister fra Rogaland til å gå i studio i går kveld.

Ny tekst

Janove Ottesen fra Kaizers Orchestra, Vamp-vokalist Vidar Johnsen, bluesveteran Reidar Larsen, sangeren Rita Eriksen, Idol-kjendiser, Per Inge Torkelsen, revyfolk og skuespillere - alle stilte opp for å synge låten til initiativtakerne Siv Langøy og Inge Enoksen. Vidar Johnsen har i tillegg tatt initiativ til et arrangement for Redd Barna.

Rogalandsprosjektet ble født nyttårsaften. Melodien tilhører en sang de ga ut før jul, også det i forbindelse med et veldedighetsprosjekt. Svein Tang Wa har skrevet en ny tekst, tilpasset flomkatastrofen. Prosjektet er gjennomsponset, slik at hver krone fra salget av cd-singelen, som kommer ut tidlig i neste uke, går til nødhjelp.

Disse deltar

Her er lista over alle som deltar på «Nå e det tid»: Janove Ottesen, Vidar Johnsen, Rita Eriksen, Christer Knutsen, Reidar Larsen, Toni Gundersen, Hanne «Paris» Sørvåg, Idol-stjernene Kjartan Salvesen, Øystein Grønnevik, Susanne Nordbø og Anh Vu, revyartistene Kristian Arntsen, Pål Mangor Kvammen, Pål Hjelm, Kristin Svendsen og Sigrunn Eriksen, Per Inge Torkelsen, Leif Nilsen, Frode Rønli, Magne Høyland, Randi Tytingsvåg, skuespiller Espen Hana, «Togga», Ingvill Bjorland, Jorunn Hodne, Stian Tønnessen, Camilla Myrås, Rolf Gjesdal, Kjell Undheim, Sverre Kvam, Per Vervig, Eivind Bilstad, Glenn Lyse og Petter Salomonsen.

Dybdahl kom og forsvant

Thomas Dybdahl skulle også synge sammen med de andre artistene fra Rogaland. Men et av prosjektets største trekkplaster følte det var feil å bli med.De fleste ble overrasket da stjerna forsvant, kort tid etter at han kom til studioet.

-  Jeg har faktisk aldri sagt ja til å bli med, så det har nok gått litt fort i svingene hos dem som står bak. Det forstår jeg veldig godt, for i et sånt prosjekt må alt skje raskt, sier Thomas Dybdahl.

SAMMEN FOR LIVET: Idol-Kjartan Salvesen og Vidar Johnsen fra Vamp synger sammen på en cd til inntekt for ofrene etter jordskjelvet utenfor Sumatra.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media