Idol-Kjartan til himmels

Livet etter «Idol» er i full gang for Kjartan Salvesen (27). I dag slipper han solosingelen «Standing Tall», og sommeren er fullbooket.

- Velkommen tilbake! Jeg har savnet dere! Kjartan hilser hjertelig på en journalist som er tilbake i arbeid etter streiken. Ei drøy uke etter at han ble årets idolkonge foran 8000 tilskuere i Oslo Spektrum og 1099000 tv-seere er det ingen ferierende Kjartan vi prater med.

- Nei, det har vært hektiske dager. Det er mye spennende som skjer nå. Først kommer singelen, så skal vi lage video, og så skal jeg i studio for å jobbe med albumet, som kommer på seinhøsten, forteller Kjartan.

Heiet fram

Det var først da det gjensto fem episoder av «Idol» at det gikk opp for Kjartan at han faktisk hadde vinnersjanser.

- Fram til da var jeg veldig pessimistisk og forsøkte å forberede meg på å ryke ut hver gang. Men da begynte det å melde seg noen sommerfugler, ja, sier han.

Søndagen ble tilbrakt i studio, hvor han jobber fram låter til albumet.

- Jeg jobber sammen med Espen Lind og Amund Bjørklund, sinnssykt flinke folk, begge to. Albumet kommer til å bestå av bare nye ting. Jeg har lyst til å forsøke å skrive litt sjøl også, men hvis det ikke holder mål blir det ikke med, sier Kjartan.

I dag slipper han singelen «Standing Tall», signert av nettopp Espen Lind og Amund Bjørklund. Den er forhåndsbestilt i hele 16000 eksemplarer.

Men suksessen går ham ikke til hodet, hevder Kjartan:

- Nei, det har jeg ingen problemer med. Jeg skal nyte dette, men for meg som opplever det fra innsida er det helt annerledes. Dessuten ringer venner og kompiser hver dag og forsikrer seg om at jeg fortsatt har beina på jorda.

Da han vant «Idol»-finalen i Oslo Spektrum hadde han med seg en solid heiagjeng hjemme fra Sandnes.

- Mor og far, søsken, alt av tanter, onkler, søskenbarn, venner. Jeg tror de var tretti stykker. Alle fikk billetter, og var på festen etterpå. Det var utrolig gøy at de var der. Man får det ikke bedre enn jeg hadde det da, sier Kjartan.

Fast gjest

Han har tenkt å bli værende i Oslo inntil videre, og bor fortsatt på hotell.

- Jeg trives godt her, det er så kjekke folk som jobber her! Jeg har vel bodd her i en 11-12 uker nå, men rommene har blitt større etter hvert. Og til helga skal jeg hjem til Sandnes og være forlover i bryllupet til en kompis.

Om han skal synge i bryllupet er han ikke så sikker på.

- Nei, folk er vel lei av å høre meg synge nå?

I dag blir det også kjent hvilke fire andre «Idol»-finalister Kjartan får med seg ut på Idol-turneen.

- Jeg håper at jeg får mulighet til å gjøre ting på egen hånd i sommer også. Det blir den beste sommerferien jeg kan få: jeg får reise, jeg får synge for folk og jeg får attpåtil betalt for det!

I løpet av den nærmeste tida skal Kjartan også velge en manager som blant annet kan hjelpe ham med å holde orden på avtaleboka.

- Jeg holder på med det, det er mye som skal tas hensyn til.

SER FRAMOVER: Kjartan Salvesen har fått livet snudd på hodet etter at han ble med i «Idol»-finalen. Etter at han vant 14. mai, har han hatt travle dager. - Men jeg nyter det. Dette har jeg vært klar for i 27 år.