Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Idol»-Kurt avviser lettkjøpt suksess

«Idol»-favoritt Kurt Nilsen kjenner seg ikke igjen i kritikken fra platedirektør Per Eirik Johansen, som hevder at «Idol» er en pest og plage.

Kurt Nilsen (24) mener at han ikke er noen annenrangs artist, selv om han deltar i «Idol». Han er en av de siste fire finalistene.

- Bandet jeg spiller i - Fenrik Lane - har eksistert i snart ti år. Å kunne være med i «Idol», har gitt meg en mulighet til å komme videre. Jeg har oppsøkt mange plateselskaper, og fått mange dører slengt i trynet, sier Kurt Nilsen.

Han har jobbet med musikk i mange år, og mener at han ikke har kommet lett til suksess.

- Om jeg og de andre «Idol»-deltakerne forpester bransjen og skygger for andre, har jeg egentlig ikke noen synspunkter på. Folk får mene det de vil. Jeg bryr meg ikke så mye om det.

Uenig i kritikken

Bjarne Laastad i TV2s informasjonsavdeling mener kritikerne skyter langt over mål når de omtaler «Idol» som reality-tv.

- Dette er en talentkonkurranse hvor musikken står i fokus. Jeg kan ikke forstå at «Idol» ødelegger for andre artister, sier Laastad.

«Idol»-dommer og direktør Lena Midtveit i plateselskapet BMG er uenig med kritikken fra kollega Per Eirik Johansen.

Johansen hevdet i gårsdagens Dagblad at «Idol» ødelegger for andre, seriøse artister, og ødelegger for hele bransjen.

- Det er helt galt å påstå at «Idol» skygger for andre artister. Avisene har ikke skrevet mindre om musikk og norske artister etter at «Idol» startet i januar. Det blomstrer i norsk musikkliv. «Idol» ødelegger ingen ting, sier Midtveit.

Flere veier til Rom

Hun mener at det er flere måter å bli artist på, avhengig av stil og målgruppe. At noen tar heisen til topps, mens andre går alle trappene, bør ikke bety noe negativt.

- Det er ikke noe galt i å starte en karriere med en talentkonkurranse på tv. Om artister som kommer fram her, har mindre holdbarhet, vil tida vise, sier Midtveit.

Hun mener man ikke skal ta «Idol» så gravalvorlig, og heller se det morsomme i det.

- Jeg ser på det som et familie- og underholdningsprogram, der en eller flere ender opp med en platekontrakt når det hele er over.

Det er plateselskapet BMG som er medarrangør av «Idol» i hele Europa, og som skal gi ut plate med vinneren.

Selskapet har også opsjoner på de ti finalistene.

UBERØRT: Kurt Nilsen er en av «Idol»-favorittene. Han bryr seg lite om kritikken mot konkurransen. - Jeg har alltid holdt på med musikk, sier Kurt som har suksess med bandet Fenrik Lane.
IDOL-GJENGEN: Musikkbransjen har ikke sansen for Idol-konseptet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media