Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Idol» låt for låt

Finalerunde nummer fire.

FRONTER BAND: I kveldens runde skal deltakerne prøve seg som frontfigurer. Her er Ingeborg som tolker Astrid S. Foto: Thomas Reisæter/Tv2
FRONTER BAND: I kveldens runde skal deltakerne prøve seg som frontfigurer. Her er Ingeborg som tolker Astrid S. Foto: Thomas Reisæter/Tv2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

IDOL: I kveld var det Ingeborg Fosse som måtte forlate «Idol». Ingeborg er programmets yngste deltaker gjennom tidene.

- Det er jo selvfølgelig veldig trist, sa hun da resultatet ble kjent.

MÅ FINNE ROEN: Victoria må senke skuldrene å la tiden jobbe for seg. Foto: Thomas Reisæter/Tv2
MÅ FINNE ROEN: Victoria må senke skuldrene å la tiden jobbe for seg. Foto: Thomas Reisæter/Tv2 Vis mer

Ingeborg Fosse (16) synger «2AM» av Astrid S
Ingeborg fortsetter med å plukke låter av kontemporære norske pop-artister. Tidligere «Idol»-deltaker, Astrid S, er for alvor i ferd med å etablere seg som en sanger å regne med. Ingeborg kan veldig fort havne i samme situasjon. Hun har skrudd originaltempoet opp noen hakk, litt som remixen til Matoma. Grepet er ikke helt innertier. Selv om hun synger den fint og gir den en egen personlig snert, mister den litt av det gåtefulle suset som gir den karakter.  Men trygt og fint da.

Ola Reistad (17) synger «I Found» av Amber Run
Ola klokket inn matchformen i forrige sending. Det virker som han forsøker å ta med seg dette litt svulstige og prangende videre. Det kler han å være inderlig og forførende. Ola har fin karisma og en god evne til å ta rommet. Låten i seg selv er ikke like spennende som det han  gjorde i forrige runde. Riktig spor, men feil kjøretøy.

GROOVY: Ingen kan få det til å svinge med en sånn letthet som Norah. Praktnummer. Igjen. Foto: Thomas Reisæter/Tv2
GROOVY: Ingen kan få det til å svinge med en sånn letthet som Norah. Praktnummer. Igjen. Foto: Thomas Reisæter/Tv2 Vis mer

Victoria K. Andersen (16) synger «Don't Let Me Down» av The Chainsmokers
Det føles litt fælt å pirke i Victoria gang etter gang. Hun er 16 år og er helt klart veldig talentfull. Hun ligger bare litt etter de andre med å finne hvilken retning hun skal gå i. Hun prøver seg litt her og litt der. Det føles noe halvhjertet. Victoria har en finfin knekk og karakter i stemmen, men hun må bare slappe av og la tiden jobbe for seg. Selv om hun ikke når opp her, kan hun fint komme seg opp og fram seinere.

Norah Benatia (19) synger «American Boy» av Estelle feat. Kanye West
Det er godt å se Norah tilbake i det lekne, fandenivoldske hjørnet. Nok en gang viser hun seg som en fremragende formidler. Hun tøyser med bandet og blunker til kameraet og mister aldri budskapet av syne. De jazza kvalitetene i stemmen hennes ligger som kler den duvende grooven perfekt. Alt ser lekende lett ut for Norah.

PÅ PLASS: Sigmund overbeviste etter noen middelmådige runder. Foto: Thomas Reisæter/Tv2
PÅ PLASS: Sigmund overbeviste etter noen middelmådige runder. Foto: Thomas Reisæter/Tv2 Vis mer

Marta Elise Klungsøyr (16) synger «You And I» av Lady Gaga
Marte blir tryggere og tryggere på det vokale. Låten får frem kvalitetene i stemmen hennes. Hun har et bra spenn og vet å kontrollere den. Problemet hennes er faktisk så enkelt som at hun må bare slippe seg mer løs. Det ser rett og slett ut som hun kjeder seg litt på scenen. Frem med blikket og ned med de høye skuldrene.

Sigmund Ledaal (17) synger «Hold Back The River» av James Bay
Sigmund har noe rustikke kvaliteter i stemmen sin, men i motsetning til Marta Elise, så er han ikke alltid helt sikker på hvordan han skal bruke den. Dette stadionbrølet er måtelig på plass. Han er litt ute og sykler på rytmikken her og der, sprekker litt gjør han også, men han har en glød  og energi som veier opp for de mindre bra tingene. Pent levert.

Marius Samuelsen (18) synger «Smells Like Teen Spirit» av Nirvana
Forrige fredag etterlyste vi flere vågestykker fra Marius. Man kan trygt si at han har begått et aldri så lite hamskifte siden sist. Marius har dumpet den svulstige, britiske popen han har hatt for vane å fordype seg i til fordel for grunge-pionerene Nirvana. Det er to vidt forskjellige vokalteknikker å forholde seg til, og jeg skal innrømme at jeg hadde bange anelser. I verset gjør han sin vante vri med den bevrende stemmen i fri dressur, men overraskende nok, så funket det fint. Så kommer han til refrenget og viser at han virkelig kan dra på også. Personlig og kult.

Hele Norges coronakart