Idol må dø

Det blir mindre og mindre sannsynlig at vi får Idol til neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Seertallene har flatet ut, interessen daler, dommerne blir ikke lenger kjendiser og folk ser ikke forskjell på Oda, Vivian og Marita. I fjor var det et av Norges mest populære tv-program. I år er det mange som har funnet alternative måter å tilbringe fredagskvelden på. Hva er det som har skjedd med Idol?

SVARET ER LIKE ENKELT som det må skremme vannet av programskaperne: Idol er rett og slett ikke bra tv lenger. I utgangspunktet er konseptet glimrende. Det er en konkurranse, og dermed spenningsskapende. Hvem som helst kan delta, så programmet er både folkelig og inkluderende. I tillegg føler tv-seerne at de blir en del av showet, når de selv kan være med og stemme deltakerne fram mot Idol-seier. Det er det perfekte tv-program, men det har også samme begeistringsskurve som mat - hvis man ikke forandrer oppskriften (til det bedre) over tid, ja så mister folk faktisk interessen.

OG DET LILLE som har forandret seg i løpet av Idols fjerde sesong, har forandret seg til det verre. Ingen av deltakerne engasjerer. Noen av dem er riktignok flinke til å synge, men de har verken uregjerligheten til Jorun eller stemmen til Kurt. Samtidig er dommerne utrolig forutsigbare. Tone-Lise Skagefoss og Tor Milde sier akkurat det samme som de sa i fjor («Du er en veldig kul jente»/«Nei, dette var helt håpløst»). Amund Bjørklund er entusiastisk, Hans Olav Grøttheim er sur, og ingen av dem er spesielt gode på tv-mimikk. Og på toppen av det hele, klærne, scenen og låtene er akkurat de samme som i fjor, forfjor og året før det igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer