«Idol» ødela NRKs gullrekke

For første gang klarte TV 2 og «Idol» å knekke den såkalte gullrekka til NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ikke bare knuste «Idol» sist fredag «Venneprøven» til Hilde Hummelvoll på NRK1 med 913000 seere mot 683000: TV2s flaggskip trakk også ett tusen flere seere enn Fredrik Skavlans «Først og sist» litt seinere på kvelden.

- 913000 seere er årsrekord for «Idol». Og det er første gang vi har høyere seertall enn Skavlan, sier TV2s Bjarne Laastad til Dagbladet.

Han mener «Idol» nå kan betraktes som TV2s største kommersielle suksess noensinne.

53 prosent dekning

Det var første del av «Idol» - låtframføringen - som trakk 913000 seere sist fredag mellom kl 20 og 21. Men også avstemningsdelen kl 21.45 fikk fin score - 878000 seere.

- Hele tida mens begge programmer var på lufta samtidig, holdt «Idol» seg større enn Skavlan, sier en strålende fornøyd Laastad.

På det meste var over én million seere innom «Idol» sist fredag. Over 53 prosent av alle som så på tv mellom kl 20 og 21, så på Maria, Margaret og de andre deltakerne.

Nye låtvalg

Sist fredag sang finalistene norske hits på norsk. Kommende fredag skal de framføre reinhekla discohits. To av finalistene - henholdsvis Kjartan Salvesen og Håkon Njøten - har valgt identisk som de to fjorårsidolene Gaute og Kurt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.