Idol-sirkus danket ut skolen

Skoleelever i Bergen fikk fri til å hyle på Idol-stjernene Tone Aaberge (16) og Christian Stenseng (21). Det satte kjøpesenteret pris på. Idol-stjernene reiser med bodyguard.

BERGEN (Dagbladet): -  Vi har fått fri fordi de der folkene fra Idol kommer. Og så har vi fått beskjed om å skrike, sier Rune Hornes (13). Han bryr seg i grunnen ikke om Idol, han heier på Liverpool. Men han måtte jo rusle ned til kjøpesenteret i Laksevåg, så der står han sammen med andre skoleelever fra Damsgård og Holen skole i Bergen. Og alle de andre som hadde gyldig fravær: «Idol». Så skriker han. For det sa Radio1-mannen at de skulle. Og jobben til Radio1-mannen er å få opp stemningen utenfor Laksevåg senter, skape Beatles-stemning, før Tone og Christian lander i helikopter der Idol-sponsor, el-kjeden Euronics, har bestilt Idol-show.

Noen og hundre barn og tenåringer skriker, klare med lilla fjærpenner og rosa notisblokk, autografjegere. På en dag suser Tone Aaberge fra Sogndal og Christian Stenseng fra Bærum i helikopter fra Oslo, til Bergen, Bømlo og Sandnes. Fra el-butikk til el-butikk. Det skal være Beatles-hysteri, for Beatles er tema på neste Idol-finale.

Bodyguard

Flikk, flakk, helikopter på himmelen, hylene forsterkes, ei jente stivner og bare glor, bryr seg ikke om støvet som klasker i fjeset før helikopteret tar bakken. For inne i helikopteret sitter helten: Christian Stenseng. Han retter på håret og solbrillene, han er klar popstjerne. Der hopper han ut sammen med Tone Aaberge.

-  Jeg har sovet, sier Tone, selv om det langt fra er hverdagskost med helikoptertur for Sogndalsjenta.

De har bodyguard i hælene, han passer på at ingen kommer for nære - på den gale måten. Og der er det NM i autografskriving. «2ne» med et smileansikt, skriver Tone. Små og store står i kø for å få autograf og klem.

-  Jeg heier på Tone. Jeg liker dialekten hennes, sier ei jente.

-  Åh, Christian er dødsfin! sukker venninna i rosa.

 POPSTJERNER:  I helikopter og med bodyguard landet Christian Stenseng og Tone Aaberge ved Laksevåg kjøpesenter til hylende skolebarn.  -  Et eventyr, synes Tone. Foto: Tor Erik Mathiesen
POPSTJERNER: I helikopter og med bodyguard landet Christian Stenseng og Tone Aaberge ved Laksevåg kjøpesenter til hylende skolebarn. - Et eventyr, synes Tone. Foto: Tor Erik Mathiesen Vis mer

Så må Christian si at han liker Laksevåg-jenter, og både Tone og Christian må svare på hvem de håper og tror vinner Idol.

-  Vi sier det samme: «Jorun», sier Tone og Christian.

Euronics-sjefen smiler fornøyd.

-  De sier de aldri har hatt så mange anslag i kassaapparatene før. Mødrene går og handler mens ungene er her. Dette er viktig for statusen til kjøpesenteret, sier Arvid Bauge.

Så inviterer han til VIP-lunsj. Tone og Christian blir glodd på mens de spiser snitter.

-  Og dette gjør dere gratis?

-  Vi har jo fått fine digitalkamera, og så får vi markedsført oss selv. Det er kjempegøy. Folk heier på oss, vi er takknemlige for å gi noe tilbake, sier Christian.

-  Er det et slikt liv du drømmer om?

-  Det er dritkult. Jeg fikk sug i magen da jeg kjørte helikopter, vi har fullt program hver dag.

Christian har ingen tro på at han vinner Idol og tar sikte på å flytte til Bergen til høsten.

-  En kamerat av meg er på visning og ser etter leilighet til oss nå. Jeg har hørt det er så godt studentmiljø her. Og så skal jeg drive med musikk.

Ryker ut

Tone har heller ingen tro på at hun vinner Idol.

-  Når jeg ryker ut av Idol, skal jeg tilbake til musikklinja i Firda, men akkurat nå er det morsomt å se at folk liker oss. Jeg tåler å bli litt sliten for dette. Vi lever et luksusliv for tida, bor på fint hotell, opplever mye. Vi jobber hardt, men det er et eventyr.

Fredag skal Tone synge Beatles-låten «Martha My Dear». Christian har valgt «Can\'t buy me love». Det er Beatles-liv som gjelder. Yeah, yeah, yeah.