Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Idol-Tone lei av rykteflommen

Tone Damli Aaberge (17) har nesten sluttet å gå ut med guttevenner fordi hun er lei av å bli koplet sammen med dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tone Damli Aaberge ble landskjent gjennom andreplassen i forrige runde av Idol, og mandag høster hun endelig fruktene av suksessen. Hennes første soloalbum «Bliss», blir sendt ut i 25 000 eksemplarer til platebutikkene.

Men alt har ikke bare vært greit etter gjennombruddet.

Ryktene om hennes påståtte utagerende livsførsel, spesielt når det gjelder kontakt med gutter, har etter hvert blitt en belastning.

Noen er uskyldige, men like usanne. Som at hun skal ha vært på shoppingtur med den godt voksne amerikanske rapperen Flava Flav fra Public Enemy.

-  Ja, hva er det? Jeg skjønner ikke hvordan slike rykter oppstår. Vi var på Oslo-TV samme kveld, men vi satt aldri i samme rom, engang. Akkurat det sier litt om hvordan ting sprer seg, sier Tone.

-  Latterlig

Slike rykter kan hun leve med. Andre er ikke fullt så hyggelige.

-  Alt er ikke like morsomt - for eksempel at jeg blir koplet til tre forskjellige gutter på to uker. Det er så latterlig, og det er selvfølgelig ikke spesielt positivt for meg. Nå går jeg neste bare ut med jentevenner for å unngå slike rykter, sier Tone.

-  Men jeg har flest guttevenner, så det er litt vanskelig, tilføyer hun.

-  Blir det et problem for deg rent personlig. Går det ut over kontakten med vennene dine?

-  Kanskje ikke akkurat vennene mine. Men jeg har et inntrykk av at folk har et ganske respektløst syn på meg. De tror jeg er en slags tøyte som er sammen med alle.

-  Er disse ryktene litt typiske for unge jenter som slår seg opp i musikkbransjen?

-  Det er i alle fall veldig irriterende for meg, og ikke noe morsomt å høre om, sier Tone.

Bor på hotell

Den siste tida har rykteflommen heldigvis roet seg litt.

-  Det har blitt mindre fokus på dette i det siste. Det er kanskje fordi jeg har begynt å ta mine forholdsregler, sier Tone og smiler.

Det siste året har Tone bodd nærmest sammenhengende på hotell. Under Idol-perioden bodde deltakerne på Bristol, og i høst har hun bodd på et annet større sentrumshotell i Oslo. Skolegangen hjemme i Sogndal er satt på vent.

-  Jeg begynte på skolen i høst, og var innstilt på å fullføre videregående. Men det ble litt vanskelig å kombinere med plateinnspillingen. Men jeg skal ta tre eksamener til våren, forklarer Tone.

«Bliss» er en country-inspirert plate. Med Lynni Treekrems mann, Geir Sundstøl, som produsent.

-  Han er jo en country-mann, så da ble det en del steelguitar og banjoer. Det synes jeg er fint, for det stemmer godt overens med artister jeg setter høyt, som Norah Jones, Ryan Adams og Lisa Ekdahl.

Nå skal plata få sin dom, men akkurat det er Tone vant til:

-  Jeg fikk jo terningkast og kritikker i fire måneder sammenhengende under Idol, så ja, jeg er nok ganske herdet.

I dag er Tone Damli Aaberge julemusikant på Egertorget i Oslo.

SOLODEBUTERER: Tida etter Idol har ikke vært uproblematisk for Tone Damli Aaberge. I disse dager lanserer 17-åringen fra Sogndal sitt første soloalbum «Bliss».
ANDREPLASS: Tone Damli Aaberge endte på andreplass i forrige runde av Idol.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!