Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Idol: Vi anmelder låt for låt

Deltakerne synger sanger fra filmer.

FILMKVELD: I kveld er det sanger fra filmer som står på agendaen. Deltakerne er nå halvveis i finalerundene. Foto: Stella
FILMKVELD: I kveld er det sanger fra filmer som står på agendaen. Deltakerne er nå halvveis i finalerundene. Foto: Stella Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jørn Trollebø Kvalheim (23) fra Måløy synger «Walk» (Foo Fighters) fra filmen «Thor» 
Det er ikke mer enn to uker siden Jørn sang Foo Fighters sist. Det løftet han opp på en ny hylle. Han er ikke like overbevisende denne gangen. Det oppleves kanskje slik fordi låten han gjør i kveld ikke hører med blant de mest minneverdige Foo  Fighters-øyeblikkene. Han er også litt famlende i starten, både tonalt og dynamisk. Men han kommer alltid hjem til slutt når stemmebåndene blir varme og trøkket tiltar.

Anniken Høve (29) fra Sortland synger «9 to 5» (Dolly Parton) fra filmen «9 to 5»
Bra. Endelig får Anniken vist seg fra en annen side en de typiske gammelrockerne hun for lengst har bevist at hun mestrer. Hun har en stemme som både er litt skjør, men samtidig bestemt og kontrollert. Det låter sprettent og humørfylt, selv om det blir ørlite granne snublete til tider. Det er mye tekst som skal ut her.

Ingvar Olsen synger «Little Green Bag» (The George Baker Selection) fra filmen «Reservoir Dogs»  
Det må påpekes at det går litt i surr for Ingvar i et lite parti her, noe som går lutover fokuset og konsentrasjonen hans i starten. Men det gjør ingenting som helst, all den tid han synger som en gud når han først er på plass. Stemmen hans er som skreddersydd for låten, og det er nesten komisk bra når han går opp på de lyse partiene. God stil og kul kis, som det heter.

Chinook Lamers (16) fra Sør-Fron synger «Oblivion» (M83 og Susanne Sundfør) fra filmen «Oblivion»  
Jepp, Chinook beviser en gang for alle at hun er den som har vokst mest med oppgaven. Det er en tøff nøtt å knekke å gi denne låten den monumentale kraften den krever. Du kunne se at hun virkelig måtte fokusere for å legge seg riktig i forhold til de voldsomme korene, men hun klarte å bryte gjennom og ro det hele trygt i land. Chinook har både teft, karakter og en stadig bedre mestringsevne - det kan føre henne til topps.

Jesper Jenset (17) fra Molde synger «Johnny B. Goode» (Marty McFly) fra filmen «Tilbake til fremtiden» 
Jesper hadde vært en fremragende sanger på et skoleball på 60-tallet, det er i alle fall helt sikkert. Han synger som alltid helt brukbart. Turne gjør han også - og smiler like bredt hele veien. Med andre topp stemning i riktig ramme. Men er han popstjernemateriale? Det er nok et spørsmål som må henge i luften en stund til. Musikalsk er han nok den som trekker det korteste strået i dette finaleheatet, men til gjengjeld er han en underholdende krabat å se på.

OVERBEVISTE: Chinook Lamers. Foto: Stella
OVERBEVISTE: Chinook Lamers. Foto: Stella Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!