«Idol»-vikar Annie lager musikk for Hollywood-film

Og det er ikke første gang.

 LAGER FILMMUSIKK:  Den norske artisten Annie, sist sett som «Idol»-vikar for Tone Damli, lager musikk for Hollywood. Her fra Øyafestivalen i 2005.
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
LAGER FILMMUSIKK: Den norske artisten Annie, sist sett som «Idol»-vikar for Tone Damli, lager musikk for Hollywood. Her fra Øyafestivalen i 2005. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Artisten Anne Lilia Berge Strand (36), «Annie», er for tiden å se i dommer-stolen til Tone-Damli (26) på TV 2, etter artisten i mai måtte steppe inn som Idol-vikar for den nybakte moren.

I Annies egen musikkkarriere er det imidlertid filmmusikk som har opptatt tiden.

For litt over et halvt år siden fikk 36-åringen en forespørsel fra filmskaperne bak «The Guest» om de kunne bruke låta hennes i filmen som har verdenspremiere 17. september.

Fått strålende kritikk Det er låten «Antonio» vi vil høre i ny drakt i filmen som allerede har fått strålende kritikker av amerikanske medier.

- De kontaktet meg for litt over et halvt år siden og sa at de ville bruke noe av musikken min, jeg sendte inn litt forskjellig og de la sin elsk på «Antonio».

Låta er i sin originalversjon dansbar og mer klubbrelatert ifølge Annie, men til filmen måtte artisten tone den ned til en roligere versjon.

- Den har blitt rolig og veldig emosjonell, det blir spennende å se hvordan de kommer til å bruke den.

Skapt mersmak En av grunnene til at filmen er ventet å få mye oppmerksomhet er at hovedpersonen spilles av den populære skuespilleren Dan Stevens kjent fra suksesserien «Downton Abbey».

- Jeg tror det kommer til å generere mye oppmerksomhet rundt filmen, det blir veldig spennende å se den, sier Annie til Dagbladet.

Og filmmusikkbidraget har skapt stor mersmak for artisten.

- Jeg elsker film, så dette har jeg lyst til å gjøre mer av.

Plukket opp av «Sex and the City» Det er imidlertid ikke første gang Annie lager «visuell musikk». I 2010 ble låta hennes «Songs remind me of you» plukket opp av produsentene bak «Sex and the City 2» og brukt i sin helhet i en scene hvor New York-damene er på nattklubb i Manhatten.

Til filmen Glee ble låta hennes «Chewing gum» brukt i en scene, i tillegg har ulike låter blitt brukt i TV-serier som Greys Anatomy og Melrose place.

- Det er veldig stas å se musikken min bli brukt i ulike filmscener.

Men før det blir mer filmmusikk i påvente for Annie, skal hun gi ut nye ep-plater som hun skriver på i Berlin, for hun for øyeblikket er bosatt.

Trivdes i dommerstolen At hun i kveld blir å iaktta på TV-skjermer rundt om i landet selv, tar hun med stor ro.

- Jeg har ikke norske kanaler her, så jeg har ikke fått sett meg selv på TV ennå. Men jeg har fått gode tilbakemeldinger fra fans og venner hjemme.

Å fylle skoene til den populære dommeren Tone Damli har artisten opplevd som en stor fornøyelse.

- Jeg har ikke så mye TV-erfaring som de andre, men jeg prøvde å ikke tenke på det. Det var veldig morsomt å prøve seg som dommer.