Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Idol»-vinneren dagen derpå: - Det var helt Texas

Kurt Nilsen på hotell i går. Kurt liker hotellsuiten og han holder avslappet hoff for pressen. Det har vært ei lang natts fest mot dagen derpå for nasjonens nye popidol.

- Jeg er avslappet og glad, men det var helt Texas, sier Kurt da vi hilser. Avtale var inngått med plateselskapet om prat på Bristol hotell i Oslo, klokka 14.30 til 15.00 i går.

- Hvor seint ble det etter at du vant finalen fredag kveld?

- Aner ikke helt, men den ble vel sånn rundt halv fem og det var en helt utrolig fest, men samtidig var jeg så utladet og sulten. Det smakte derfor godt med en nattkebab før det bar i seng, sier Kurt. Han som hele nasjonen nå veit er rørlegger, 24 år, samboer, tobarnspappa og musiker.

- Var familien med festen?

- Broder'n og dama var der.

- Og barna, da?

- Nei, de var på hytta og jeg har faktisk ikke fått snakket med dem. Vi har ei hytte av den gamle typen. Uten telefon og med utedriter.

- Når skal du hjemover?

- Vet ikke helt. Jeg skal vel være her et par dager til for å slappe av. Gjøre flere intervjuer og TV2 følger meg jo for å lage dokumentar.

- Hva skjer nå med et Idol?

- Singelslipp den 4. juni og deretter Idol-turné til sommeren. Det gleder jeg meg vanvittig til. Videre skal jeg i studio for å lage album.

E-posten knelet

- Du har blitt en akuttkjendis, er du klar over hva det betyr av pes og mas?

- Det har vært helt vilt. Oppslag i pressen nesten hver dag og intervjuer. E-posten min har knelet. Det er ikke så mye av det som har skjedd som har sunket inn, men etter at jeg vant følte jeg meg tolv kilo lettere. Jeg får nok mer enn nok tid til å tenke etter, sier Kurt og reiser seg opp. Setter seg. Reiser seg opp . Går litt og sitter bakoverlent. Avslappet som han sier. - Jeg er litt preget av stresset, kan du si.

Han forklarer at i går tidlig banket det på døra. Kurt lå som Jeppe i baronens seng.

Roser og tv

- Inn kom det fire karer med frokost. Du vet sånne med tallerkener med sølvlokk over. Under var det egg og bacon, nydelig. Mens jeg spiste banket det på døra. Jeg fikk 40 røde roser og et kamera stukket rett i fjeset, sier Kurt. Han drikker en cola. Sveisen er Kurtfin.

Bordet er dekket med et stort fruktfat, kaffe og mineralvann. Kurt bommer sigaretter, men det får vi vel ikke lov til å skrive.

Minst hele nasjonen har fulgt tv-idolene fredag etter fredag. Til slutt var det to unge menn igjen.

Tekstmeldingene ringte for dem begge fredag kveld. TV2 kan også ringe kontofonen.

- Og Kurt, du blir rik?

- Hold an, sa jeg da folk begynte å snakke om millioner natt til i går. Det er viktig å slappe av på de tingene der. Jeg vil jobbe med musikk uansett hva som skjer, og blir det ikke noe av så kan jeg alltids være rørlegger igjen. Det er fint å ha et yrke. Jeg har skrevet mange låter mens jeg har skrudd rør.

- Ja, det med rør, hva er din favorittang?

- Vannpumpetanga, den kan du gjøre mye bra arbeid med.

- Hva gjør du om ti måneder?

- Kanskje fisker jeg ørret ved hytta, eller er ute på turné.

- Om ti år?

- Kanskje jeg jobber som rørlegger og samtidig lager musikk. Jeg bygger jo hus nå med nytt studio. Tror uansett at jeg jobber med egen musikk, sier Kurt.

Vår halvtime er over. Kurt er ferdig med halvparten av de 13 intervjuavtalene. Ei døgnflue har overlevd helga. Kurtefint.

POPULÆRE: Trolig så over en million nordmenn Kurt og Gaute i «Idol»-finalen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media