Idoldommer ønsket søker død

Den svenske idol-dommerens slakt av en deltager gikk alt for langt.

(Dagbladet.no): Svenskene har akkurat satt i gang Idol 2004. I går fikk seerne oppleve juryens bedømmelse av popstjernedrømmerne, inkludert den etterhvert kjente nedsablingen av de mindre talentfulle.

Resultatet, som vi kjenner fra norske Idol, er tårer og sinne. Men den verste slakten ble aldri vist, skriver Aftonbladet.se i dag.

Estonia

En kvinnelig deltager sang etter juryformann Peter Swartlings mening så dårlig at han trakk etter eget utsagn noen «veldig dumme linjer»:

- Jeg sa jeg kunne se henne som underholdning på en passasjerferje, og at den ferja var Estonia - idet den sank, sier Swartling til Aftonbladet.se.

Idols redaktør stoppet innspillingen. Juryen ble sjøl slaktet og fikk beskjed om at de hadde gått alt for langt.

- Redaktøren handlet helt riktig. Vi kan ikke ønske å ta livet av folk i våre program eller andre steder, sier TV4s underholdingssjef Anders Kvave.

Swartling er en av Sveriges mest kjente talentspeidere. Han skjønner ikke helt hva som gikk av ham, og angrer på det han sa.

- Det var aldri min mening å ønske noen død eller være respektløs mot Estoniakatastrofen. Til mitt forsvar kjente jeg meg veldig trøtt etter å ha hørt på søkere i seks-sju timer.

- Ikke i Norge

Her hjemme er det TV2 som viser Idol. Informasjonsansvarlig Bjarne Laastad sier til Dagbladet.no at noe liknende ikke har skjedd under innspillingene. De har heller ikke sensurert bort juryens meninger fordi de gikk over streken.

- Vi har aldri hatt slike problemer med den type tilbakemeldinger fra våre dommere. Men det er klart, dommerne er ærlige og kritikken kan oppleves som knallhard av de som stiller på audition. Mange setter også pris på kritikken og at noen forteller dem at de antagelig ikke har noen fremtid som popstjerne, sier Laastad til Dagbladet.no.

TV2 jobber nå med runde tre av Idol. Audition startet etter planen i oktober, og de kommende popstjernene vises på tv fra januar neste år.

<B>ANGRER:</B> Juryformann Peter Swartling angrer på de harde ordene.