Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Idoldrømmen fortsetter

Eva Weel Skram og Andrea G. Brændvik sang seg velfortjent til finalen. Dette mente Dagbladets anmelder.

(Dagbladet.no): 19-åringene var i en klasse for seg selv under kveldens første gruppefinale i Idol.

Dagbladets anmelder Anders Grønneberg har anmeldt alle de ti som kjempet om kveldens to finaleplasser.

I liket med folket, som ga jentene henholdsvis 24 og 23 prosent av de i alt 322 000 stemmene, mener Dagbladet at de sang i særklasse.Og med det danket de ut blant andre bookmakerfavoritten David Bakke (19) fra Moss. Han havnet på tredjeplass, og er dermet ute av Idol for denne gang - hvis ikke TV2 har noe lurt på lager.

De to jentene er sjokkert over egen seier. Hvorfor, kan du lese om i Dagbladets papirutgave Lørdag.

Mia Aadland Stølen (16)

«Hands Clean» (Alanis Morissette)

Helt greit. Alanis-versjonen er som en ordinær hverdagsrett. Maten metter, men gir ingen stor opplevelse. Mia har et rolig og behagelig vesen, men det går litt på bekostning av låtas nerve.

Felipe Munoz (19)

«This I promise You» (N\'Sync)

Et virkelig sjarmtroll og en kar med potensiale til å knuse ungpikehjerter. Må ha smurt stemmebåndene med boyband-olje. Holder litt tilbake, redd for å miste kontroll? Masse potensiale her.

Magdalena Nilsson (18)

«I Turn To You» (Christina Aguilera)

Nei, dette har ingen ting i en finale å gjøre. Stemmen er grei, men jeg hørte lite særpreg _ og det skyldes neppe feil låt. Lite trøkk, famlende, fargeløst og litt kjedelig.

Øystein Holm Larsen (23)

«Feel»(Robbie Williams)

Tøft å ta en Robbie, men Øystein setter uredd utfor, satser og lander sikkert. Her sitter ikke bare musikken i stemmebåndene, men også i resten av kroppen. Bra og sjarmerende.

Marie Basmo (16)

«Wonderwall» (Oasis)

Sjelfullt og bra med trøkk. Maria overrasker og gir et postivit og solid inntrykk. Ingen vanskelig låt å synge, men Oasis-hiten krever rockfeeling, og dette behersker hun.

Sita Pariyar (18)

«Killing Me Softly» (Fugees)

«Killing Me Softly»..., ja nettopp: et langsomt drap. Sita var tydlig nervøs, men det er ikke derfor hun ikke har noe i en finale å gjøre. En tam, famlende og uforløst opptreden.

Thomas Seeberg (21)«Bright Lights» (Matchbox 20)

Denne unge herren har et talent som er i ferd med å folde seg ut. Thomas tør å tråkke til, samtidig som han utviser stemmekontroll. Spørs om han går videre, men gjør han det, er det fortjent.

Eva Weel Skram (19)

«Somewhere only we now» (Keane)

I denne gruppen stiller Eva i særklasse. Hun er så sikker, har full stemmekontroll og kaster seg ut i det _ ikke desperat, men med en moden treffsikkerhet. Ujålete og likandes.

David Bakke (19)

«Right Here Waiting»(Richard Marx)

Det begynte anstrengt og jeg opplever Davids innlevelse som tilgjort føleri. Litt lenger ut å låta kommer hans talent bedre til sin rett. Han kommer i mål, men er ikke min favoritt.

Andrea G. Brændvik (19)

«Black Velvet» (Alannah Myles)

Dynamikk og nerve så det holder. Andrea har bøtter med soul og blues i seg _ og ikke minst en bevegelse og vibrasjon i stemmebåndet som er vanskelig å beskrive.

NY IDOLFAVORITT: Eva Weel Skram.
SANG BEST: Andrea G. Brændvik.