Idolspirenes kveld

Politistudenten og skoleelevene fra Tromsø både gleder og gruer seg til kveldens «Idol»-sending. Da får alle se hvordan de klarte seg på audition.

TROMSØ (Dagbladet): - Jeg er mest spent på reaksjonene fra andre som ser programmet. Jeg var jo der, så jeg vet hva som skjedde, sier idolspire Kine Jeanette Hansen (17). Hun er elev på Kongsbakken videregående skole til daglig.

Fryktet dommerne

Hun var nervøs da hun sto foran dommerne, men prøvde å skyve vekk tanken på at prøvesangen skulle komme på tv. Nå går ikke det lenger, for i kveld er det ilddåp for henne og de andre deltakerne nordfra.

Men senjaværingen, som går på skole i Tromsø, tror ikke klassekameratene får grunn til å le av henne. Hun syntes prøvesyngingen gikk bra og at hun fikk vist fram det hun kunne.

- Jeg sang min egen låt, og dommerne sa det var den beste egenkomponerte sangen de hadde hørt den dagen. Men jeg har ikke peiling på hvordan jeg kommer til å framstå. De klipper jo i hytt og vær, ler 17-åringen.

Kongsbakken-eleven Nanna Christensen (16) var også utrolig spent på tilbakemeldingene fra dommerne.

- Jeg hadde jo hørt at de kunne være skarpe i kommentarene. Det var de med mange av dem som sto foran meg i køen, så jeg ble litt skjelven. Men jeg tror de likte låtvalget mitt. Jeg sang en Guns N' Roses-låt - i motsetning til de fleste andre, som velger Whitney Houston eller Mariah Carey, fnyser hun.

Selv om hun er smånervøs foran tv-debuten, angrer hun ingenting.

- Jeg tar det som det kommer. Dummer jeg meg ut, så får jeg bare takle det, sier den unge idoldeltakeren.

Skrekk og fryd

Pernille Sparboe (23) er niese av den kjente nordnorske artisten Kirsti Sparboe. Hun har sangen i blodet, med andre ord, og har allerede sunget mange ganger for fullsatte saler i forbindelse med skolerevyer og konserter. Men hun trivdes dårlig under dommernes argusblikk.

- Det var verre enn jeg trodde. Jeg hadde ventet i kø i 8= time. Dessuten hadde de laget en bakgrunnsstory på meg siden jeg er politistudent, så de hadde nok store forventninger. Men nervene tok litt overhånd, sier Sparboe, som også tror at dommerne var rimelig leie etter å ha ekspedert lange køer av håpefulle hele dagen.

Nå venter hun med skrekkblandet fryd på å se hva programskaperne har fått ut av prestasjonen hennes.

- Jeg vet jo at de kutter og vinkler det til slik at det skal bli god underholdning, sier hun.

I kveld får vi altså vite hvem av tromsøjentene som går videre til nye, nervepirrende tv-opptredener.

NERVØSE IDOLER: De venter i skrekkblandet fryd på kveldens utgave av «Idol», hvor hele Norge får se dem prøvesynge. Fra venstre: Nanna Christensen (16), Kine Jeanette Hansen (17) og Pernille Sparboe (23).